Citroen C5 AirCross се спусна по най-стръмната улица в света СНИМКИ

  • 04.10.2019 10:20 /
  • 7676 /
  • 1
Citroen C5 AirCross се спусна по най-стръмната улица в света СНИМКИ

Кросоувърът Citroen C5 AirCross се е спуснал по улицата Ffordd Pen Llech в Уелс, която е вписана в Книгата на рекордите на Гинес като „най-стръмната улица в света“. Френският автомобил с предно задвижване успял да преодолее пътя с наклон до 37,5%.

Улицата Ffordd Pen Llech се намира в Северен Уелс в град Харлех, в Национален парк "Сноудония". Тя е обявена за най-стръмният обществен асфалтов път във Великобритания и най-стръмната улица в света. Дължината на пътя е само 300 м с промяна във височината от 50 метра.

Кросоувърът Citroen C5 AirCross няма система за задвижване на всички колела. В същото време автомобилът е оборудван с функция за контрол на сцеплението Grip Control, която е в състояние да адаптира алгоритмите на работа на ABS и стабилизационните системи към специфичните условия на шофиране. Освен това кросоувърът е оборудван със система за подпомагане при спускане от високи терени.

Наклонът на улица Форд Пен Лех е 37,45 градуса. За първенството спореше още улицата Болдуин, в градчето Дъндин в Нова Зеландия. Там беше измерен наклон от 35 градуса.

Мъж и жена очароваха мрежата с постъпката си след инцидент на пътя ВИДЕО

Въпреки че повечето жители са се населили в подножието на стръмен хълм, пощенската станция и местния аптекар са на върха, което прави изкачването задължително.

Разголени момичета привлякоха с туърк вниманието към разбити пътища ВИДЕО

Когато кандидатствали за титлата, жителите на Харлек разбрали, че Гинес има цели 10 критерия, на които трябва да отговаря улица, за да й бъде присъден рекорд. Улицата трябва да е с твърда настилка и да има сгради покрай пътното платно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Yavor
    12.03.2020 22:17
    Невероятно постижение! Но все пак от там е минал валяк след като е асфалт!?