Вижте как стар Запорожец бе превърнат в спортна кола (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 24.03.2019 10:20 /
  • 2572 /
  • 0
Вижте как стар Запорожец бе превърнат в спортна кола (СНИМКИ/ВИДЕО)

Тунинговането на ЗАЗ с подмяна на двигателя не е необичайно. И двигателите поставяни на Запорожец са най-различни - от ВАЗ до Тойота. Но в дадения случай този ЗАЗ-968 е оборудван с опозитен двигател Subaru и процесът определено не е осъществен от новаци експериментатори в тунинга, а от изкусни майстори. Резултатът е изключително впечатляващ!

Интересният проект не е бил реализиран веднага и са били необходими две машини ЗАЗ наведнъж (с единия е имало инцидент по време на изпитанията). Двулитровият двигател Subaru EJ202 е познат от Forester и Legacy.

Уникално! Немец превърна Запорожец в яростна спортна кола (СНИМКИ)

Скоростната кутия е взета от дизелов VW Transporter. Двигателят бил поставен в задната част. Основният проблем се оказало охлаждането, защото двигателят на Subaru не е предназначен за монтаж отзад.

Частично тази трудност била преодоляна чрез въздуховодите в задните крила на колата. В допълнение, Запорожецът получил двойка миниатюрни радиатори от Smart.

Уникално! Стар Запорожец бе превърнат в невероятен хот род в американски стил (СНИМКИ)

Задвижването на тунингования Запорожец е от Volkswagen Golf II, кормилната рейка - от BMW, а дисковите спирачки - от ВАЗ. Според авторите на проекта, автомобилът ще може да ускори до 100 км / ч за около 7 секунди. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ