Вечна класика: Употребяваните автомобили с най-добрите двигатели

  • 02.04.2024 7:55 /
  • 66222 /
  • 0
Вечна класика: Употребяваните автомобили с най-добрите двигатели

Закупуването на употребяван автомобил не е лесна задача. Важно е да се вземат предвид всички нюанси, защото съществува риск от допълнителни разходи за поддръжка и ремонт.

Експертите на Auto Car публикуваха класация на най-добрите употребявани модели с най-качествени двигатели. Многобройни тестове и проучвания показват, че тези автомобили са трайна класика и предлагат идеално съотношение цена-качество.

Фолксваген Пасат W8

Под капака на Volkswagen Passat има наистина уникален двигател: 4-литров W8 с 275 к.с. W8 е произвеждан само четири години, така че използваните екземпляри са доста редки.

Alfa Romeo GTV

GTV е запомнен със своите двигатели, които помогнаха на Alfa Romeo да спечели наградите Кола на годината и Най-добър спортен автомобил през 1995 г. Alfa Romeo GTV първоначално се произвежда с 2-литров двигател Twin Spark, произвеждащ 155 конски сили, последван от 3-литров Busso V6, произвеждащ 220 конски сили.

BMW i8 2014

2014 i8 беше първият в света масово произвеждан хибриден спортен автомобил, съчетаващ 1,5-литров бензинов двигател с турбокомпресор, произвеждащ 228 к.с. и електродвигател с мощност 141 к.с.

Базовите автомобили могат да изминат около 40 км само на електричество, докато по-късните версии могат да изминат 55 км. Но не става въпрос само за спестяване на разходи: ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 4,4 секунди.

BMW i8

Това е надежден, висококачествен и продуктивен модел. Експертите казват, че ранните i8 купета могат да бъдат закупени за около $40 000. Автомобилът разполага с Електродвигател и Inline 3 Turbo 12 Valve DOHC двигател с обем 1.5 литра и мощност 374 к.с.

БМВ M3 (E46)

BMW M3 остава идеалният избор за ежедневно шофиране. Неговият 3,2-литров редови шестцилиндров двигател произвежда 338 конски сили, което му позволява да ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди. Това е силата на Porsche 911. По време на производството на E46 M3 бяха направени актуализации, но оригиналът е също толкова надежден, колкото и по-късните модели.

Aston Martin DB9

Интериорът на DB9 може да изглежда малко остарял сега, но 5,9-литровият V12 под капака е отличен пример за вечна класика. Надеждният използван DB9 може да бъде интелигентна инвестиция. Най-евтините DB9 в момента струват около $25 000, но имайте предвид, че обслужването, ремонтите, гумите и бензинът няма да бъдат евтини.

Ford Fiesta ST

1,6-литровият Ecoboost с турбокомпресор на Ford е фантастичен малък двигател. Този отзивчив двигател с добър въртящ момент е проектиран да се конкурира по-ефективно с по-големи агрегати и със сигурност успява.

Ford Fiesta ST заема централно място в предишното поколение на Ford и е един от най-интересните хечбеци благодарение на мощността си от 182 к.с., механичната скоростна кутия и качественото шаси.

Maserati Granturismo

С дизайн на Pininfarina и 4,7-литров V8, произведен от Ferrari, Maserati Granturismo изглежда толкова зашеметяващо, колкото и в движение. Двигателят произвежда 433 к.с., което осигурява ускорение до 100 км/ч само за 4,9 секунди и максимална скорост от 455 км/ч. Напълно автоматична скоростна кутия беше добавена през 2009 г., така че получавате всички удобства, от които се нуждаете за комфортно пътуване.

Fiat Twinair

През 2010 г. Fiat даде на своя сладък градски автомобил Twinair малък двигател с двойно турбо. Автомобилните производители твърдят, че това уникално предложение може да постигне превъзходна икономия на гориво. Въпреки че двигателят произвежда само 82 к.с., той е достатъчно мек за градско шофиране, въпреки че отнема 11 секунди за ускорение от 0 до 100 км/ч.

Mazda RX-8

RX-8 е мощно спортно купе, задвижвано от 1,3-литров роторен двигател. Всъщност това беше последната Mazda, която предлагаше този страхотен бърз тип двигатели.

Мощността може да изглежда малка, но RX-8 може да ускори от 0-100 км/ч за 6,4 секунди и има максимална скорост от 234 км/ч. Сред недостатъците са доста високите разходи за гориво.

 

КОМЕНТИРАЙ