Топ 10 на най-надеждните кросоувъри втора ръка

  • 25.09.2019 8:00 /
  • 35112 /
  • 0
Топ 10 на най-надеждните кросоувъри втора ръка

Най-надеждните всъдеходи и кросоувъри бяха установели в резултат на допитване до 1000 собственици във Великобритания. 

Критерият за надеждност продължава да бъде един от най-важните при избора на кола, особено ако тя в тора ръка. Другите аспекти, по подобие на максималната скорост, ускорението и броя на конете, са по-малко значими, в случай, че се вписват в удобен размер на данъка. 

Но степента на надеждност не е толкова лесно да бъде установена, затова колкото повече класации има, толкова по-обективен би станал изборът на купувача. 

Ръстът в популярността на всъдеходите и кросоувърите през последните години доведе до това, че за тях се съставят отделни класации. 

Способността на тези коли да преодоляват препядствия извън пътя, както и каросерията със задна врата тип комби, правят кросоувърите бестселъри в редица страни. 

Те набират популярност и на пазара втора ръка. 

Въпросът за степента на надеждност е особено важен, защото тези коли са по-скъпи за ремонт, отколкот, градските хечбеци. 

Затова не би било лошо да се погледне още един път какви всъдеходи и кросоувъри се нареждат на първите места по надеждност. 

 

Допитването до собствениците за надеждността на колите им е проведено от Driver Power. То се прави всяка година. 

Тази година в топ 10 влязоха само два европейски модела. Осемте останали кросоувъра са произведени в Япония и Южна Корея. 

10. Suzuki Vitara

Това е най-старият автомобил в десетката, продажбите му датират от 2005 година. Кросоувърът изпреварва по-съвременните и скъпи конкуренти, а нивото му на надеждност е над 91%. 

Много малко собственици са се оплаквали от повреди, а със съществени проблеми са се сблъскали само 7.8%. 

9. Volvo XC60

Първото поколение наVolvo XC60, произвеждано от 2009 до 2017 година, трябвало да повтори успеха на кросоувъра XC90, но автомобилът се оказал доста по-популярен. 

Освен това, неговите собственици все още са впечатлени от автомобила, въпреки, че той вече е на повече от 10 години. 

С проблеми с XC60 са се сблъскали само 15,6% от собствениците, една трета от тях са се жалвали от двигателите В крайна сметка нивото на надеждност на кросоувъра е 92,3%.

8. Kia Sportage

Третото поколение на този корейски кросоувър се смята за доста удачно не само в Англия. То се е произвеждало от 2010 до 2015 година и е първото, попаднало в топ 10 на надеждните кросоувъри. 

На собствениците им се харесва именно нивото му на надеждност. Не се е разминало и без проблеми, от които са се оплакали 17.3% от собствениците. Една четвърт от тях са се сблъскали с проблеми в двигателя. Нивото на надеждност на Sportage, при това, възлиза на 92,57%.

Всъщност, Kia е отчела претенциите и си е направила изводите, които вие ще видите, стигайки до номер две в рейтинга. 

7. Skoda Yeti

Първото поколение на чешкия кросоувър, попаднало в топ 10, се е произвеждало от 2009 до 2017 година. 

Степента на надеждност е 92,8%, а главният проблем на автомобила въобще не са били двигателят или скоростната кутия. От повреди са се оплакали 16.7%, като почти половината от тях са посочили проблеми с електрониката. 

6. Toyota RAV4

Отиващото си поколение на знаменития кросоувър впечатлява със своята надеждност. То се произвежда от 2012 година и в някои страни продажбите му бяха прекратени едва миналата година, а в други се продава и в момента. 

Нивото на надеждност е 94,68%. Девет от десет собственици на RAV4 въобще не са се сблъсквали с проблеми. Никога. Останалите 10% се оплакват от различни неща. Тоест, типични неизправности в колата не съществуват.

5. Lexus NX

Този премиум, но не голям, кросоувър се произвежда от 2015 година. Нов може да бъде купен и в момента. Нивото на надеждност достига 94,72%, и това не е единственият модел на Lexus в класацията, което означава, че компанията знае как се правят автомобили. Само 3.3% от собствениците на NX са се сблъсквали с повреди: след някоя друга година колата спокойно може да се нареди сред първите три лидера. 

4. Lexus RX

Показателят на степента за надеждност на този популярен кросоувър е 95,35%. Обърнете внимание, че става дума за третото поколение, произвеждано от 2009 до 2015 година. С проблеми са се сблъсквали само 10.7% от собствениците на този автомобил. 

Този показател е по-нисък, отколкото при NX, но благодарение на някои преимущества  RX заема по-високо място. 

3. Kia Sorento

Скоро по дилърските центрове ще се появи четвъртото поколение на този кросоувър, а засега може да се купи само третото поколение, което влезе в тройката най-безпроблемни кросоувъри в Англия с показател за надеждността на Power Driver 95,66%.

Недостатък са проблемите в работата на сложната електроника, от която са се оплакали малко по-малко от 20% от сблъскалите се с повреди собственици. 

Затова кросоувърът отстъпа пред своя роднина - Kia Sportage четвърто поколение.

2. Kia Sportage

Четвъртото поколение на Kia Sportage се оказа по-хубаво, и по-надеждно от третото, нареждайки се в рейтинга на второ място. 

Автомобилът задминава "по-големия си брат" за сметка на работата на електрониката. 

Нивото на надеждност на кросоувъра е 95,8%: само 16,5% от собствениците му са се сблъсквали с проблеми, повечето от които са незначителни. 

1. Lexus RX

Най-надеждният сред доставяните в Англия кросоувъри е RX четвърто поколение.

Нивото му на надеждност достига рекордните 96%.

Претенциите към колата са имали само 9.1% от собствениците. В 25% от случаите собствениците се оплакват от качеството на лаковото покритие. 

Трябва да се отбележи, че вина за това имат по-строгите екологични стандарти, които не позволяват да се боядисват колите по стария начин. 

КОМЕНТИРАЙ