Рядък 25-годишен пикап Москвич е изминал 100 000 км, а изглежда като нов СНИМКИ

  • 03.01.2021 10:20 /
  • 3932 /
  • 0
Рядък 25-годишен пикап Москвич е изминал 100 000 км, а изглежда като нов СНИМКИ

Конструкторите от АЗЛК, още на етапа на проектиране на автомобила с предно предаване Москвич-2141, са заложили редица модификации, включително седан, миниван, хечбек и пикап. Не всички от тях обаче са били реализирани.

Последната спомената модификация, например, е намерила своето приложение в серийната версия едва в началото на 90-те. Пикапът Москвич е базиран на основата на стандартния модел, чието междуосие е удължено със 120 мм. Освен това задната част е отрязана и е прикрепена товарна платформа.

По-късно се появява модификация  със салон от два реда, която носи името "Святогор". Именно такъв екземпляр от употребявания пикап Москвич е пуснат за продажба, съобщават световните издания. Автомобилът слиза от конвейера през 1995 г. и през живота си изминава 99 000 км.

Пробегът е сериозен, но колата е в отлично състояние, тъй като наскоро е възстановена. Корпусът е боядисан в синьо и машината изглежда много добре, сякаш току-що е напуснала завода вчера.

Капсула на времето: Откриха 30-годишен Москвич-2141 още със заводските найлони ВИДЕО

Салонът на "Святогор" не е показан, но според думите на продавача той също е в перфектно състояние. Оборудването му е напълно запазено, включително неговия касетофон.

Също така си струва да се отбележи наличието на механични прозорци и оригинални леки джанти. Под капака е разположен 1.6-литров двигател с мощност от 76 конски сили, свързан с петстепенна ръчна скоростна кутия. Собственикът е поставил цена от 12 хиляди долара за уникалния автомобил. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ