Reuters: Задава се ново цунами от употребявани автомобили

  • 08.05.2019 9:00 /
  • 3614 /
  • 1
Reuters: Задава се ново цунами от употребявани автомобили

Китайското министерство на търговията обяви пакет от мерки, с които се разрешава износът на употребявани автомобили от страната на фона на спад в продажбите на нови коли на вътрешния пазар за пръв път от 90-те години на миналия век, съобщава Reuters.

На първо време ще бъде разрешен износът на автомобили втора ръка от десет големи градове и провинции, сред които Пекин и Шанхай. Министерството на търговията ще избере компании, които могат да се справят с логистичните задачи по експорта, и ще разработи специална методика за проверка на качеството и безопасността на изнасяните коли.

Разкриха къде отиват старите дизели от Германия (ТАБЛИЦА)

Властите в Китай смятат, че потенциалът на страната за износ на употребявани автомобили е "огромен". От Министерство на търговията отбелязват, че в повечето развити държави експортът съставлява около 10% от вторичния пазар на коли.

Има я: Кола втора ръка под 10 години и само за 4 - 5 хиляди лева (СНИМКИ)

Според чиновниците разрешаването на износа на автомобили втора ръка "ще стимулира вътрешния пазар, ще способства за развитието на китайската автомобилна промишленост и ще насърчи устойчивия ръст на вътрешната търговия".//auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • milena
    08.05.2019 11:02
    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2vGdh7g