Продава се уникална полицейска суперкола Ferrari СНИМКИ

  • 25.04.2020 8:50 /
  • 2039 /
  • 1
Продава се уникална полицейска суперкола Ferrari СНИМКИ

В Италия пуснаха на търг рядък и бърз полицейски автомобил - Ferrari 250 GTE, произведен през 1962 година. Той се явява абсолютна легенда, тъй като е запазен до днес само в един екземпляр.

През 60-те години на миналия век в Италия има висока степен на престъпност. Бандитите извършвали обирите си и другите злодеяния и изчезвали с бързите си коли. Полицията не успявала да ги настигне и се проваляла в преследването.

Повечето от престъпниците успявали да избегнат наказанието, тъй като така и не били хващани. Ето защо в арсенала на римската полиция се появили два автомобила Ferrari 275 GTB, макар че единият от тях много скоро попаднал в катастрофа при преследване, която го спряла от движение.

Това са суперколите на Ferrari, за които не сте и чували (СНИМКИ)

Оцветените в черен цвят Ferrari 250 GTE изглеждали много впечатляващо. Те били оборудвани с 3,0-литров V12 двигател с мощност от 237 к.с., което позволявало на автомобилите да достигнат скорост над 250 км / ч. Вътрешността на автомобила е украсена с кафява кожа, а в оборудването му има всичко необходимо за полицията (сирена, радио и т.н.).

Невиждани СНИМКИ от най-изумителната колекция от автомобили Ferrari

Колата, пусната на търг, е била в полицейската служба в продължение на шест години и през това време няколко пъти е попадала в сериозни произшествия. Специалистите обаче успели да я възстановят да я възстановят до заводското състояние. Цената на автомобила не е оповестена и ще бъде обявена само за купувача. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • euromebel
    25.04.2020 21:54
    мебели по поръчка https://euromebel.com/