Исках нов внос, но експертите ме отказаха от тези коли втора ръка

 • 14.10.2020 8:48 /
 • 5584 /
 • 3
Исках нов внос, но експертите ме отказаха от тези коли втора ръка

Автомобилът втора ръка привлича потенциалните купувачи с относително ниската си цена. 

Ако сте решили да си купите кола втора употреба, сигурно сте си направили списък с най-желаните автомобили. Експертите при това ще ви улеснят с избора, защото те изброиха всичките минуси на повечето коли нов внос. 

Запознайте се с тяхната класация на най-проблемните коли.

Kia Sportage

На даденият автомобил бързо се поврежда кормилната уредба. Също така ресурсът на окакчването е много малък. Експертите отбелязват и лошото качество на пластмасата. 

Nissan Qashqai

При честа експлоатация на автомобила в градски условия, механиците забелязват износване на буталата. Още след 20 000 километра пробег се забелязват проблеми с двигателя, а след 100 000 километра рядко кола от този модел може да доживее без ремонт. 

Chevrolet Spark/Matiz

В дадения случай експертите нямат претенции към двигателя и трансмисията. Но окачването предизвиква доста негативни емоции. Също така кормилната уредба не е много надеждна, както и спирачната система. 

Ford Mondeo

Тази кола има големи проблеми с роботозираната автоматична скоростна кутия. При това ремонтът излиза златен. Експертите също отбелязват ненадеждността на 1-литровия мотор, където често се износват буталата. Проблемите се увеличават и от кормилната уредба, по-скоро от нейната неудачна конструкция. 

Peugeot 308

Тук имаме проблем с неравномерните фуги между елементите на каросерията. Двигателят лакомо гори масло. Уязвимите места - термостат и водна помпа. 

Предните амортисьори и накладските на спирачките - също често искат замяна. Проблеми може да има и с електрониката. И автоматичната скоростна кутия често излиза извън строя. Според експертите, списъкът с проблемните възли е доста обширен. 

Skoda Octavia

Моделът се смята за не най-добрия от редицата коли втора употреба с роботизирана трансмисия. Отбелязва се, че дори по време на гаранционния срок автомобилът често влиза в сервиза. Повредите могат да бъдат както механични, така и отказ на електрониката. 

Капризи пари и 4-степенния автомат. 

Колите произведени след 2011 година обаче са доста по-добри. 

Dacia Logan

Сред основните проблеми на тази кола са маслената помпа и кабелите по двигателя. Също бързо се износват шарнирите, а лампичките просто горят една след друга. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Пррррр
  16.10.2020 5:05
  На дачията е турена снимка на лексус...
 • tonyyolo
  08.11.2020 3:18
  То че автора е збъркал снимката е видно, но и колегата невижда , че това е Инфинити.иначе статията е безполезна и некоректна .
 • бачо Кольо
  30.12.2020 11:14
  Само дето не уточняват,че за пежо 308 става въпрос за бензиновия 1.6 мотор заимстван от БМВ-той гори масло като луд и проблеми с термостат и ВП.Дизелите са бетон!