Експерти посочиха най-проблемните компактни кросоувъри втора ръка

  • 03.01.2024 9:35 /
  • 13366 /
  • 0
Експерти посочиха най-проблемните компактни кросоувъри втора ръка

Съставен е антирейтинг на най-ненадеждните използвани компактни кросоувъри. В хода на проучването журналисти от изданието Whatcar.com, заедно със застрахователи от MotorEasy, са интервюирали 25 000 британски собственици на автомобили.

Шофьорите са били помолени да опишат проблемите, с които са се сблъскали през последните две години при експлоатация на колите си.

Топ 3 на най-проблемните SUV модели включва модели, предлагани и на българския пазар за употребявани автомобили.

Начало на списъка с ненадеждни компактни кросоувъри дава Citroën C3 Aircross, който се произвежда от 2017 г. до днес.

Почти една трета от собствениците на модела се оплакват от проблеми със спирачната система, дефектни климатици, както и от повреди в електрическата система и множество проблеми с каросерията. SUV от това поколение може лесно да бъде закупен за около 25 000 лева. 

Следващият в списъка на проблемните кросоувъри е MG ZS. 33% от анкетираните съобщават за проблеми, свързани с двигателя и електронните компоненти. В

същото време собствениците най-често трябва да чакат повече от седмица, за да бъдат ремонтирани моделите поради липса на части. Тази кола може да се намери на вторичен пазар за около 40 000 лева.

Лидер на антирейтинга е Skoda Kamiq. През последните две години 44 процента от собствениците на модели са поискли да се възползват от гаранцията си.

Най-често възникват проблеми с двигателя, изпускателната система и мултимедията на автомобила. Можете да си купите Kamiq за около 40 000 лева.  

 

КОМЕНТИРАЙ