Експерти назоваха кои употребявани коли се чупят най-рядко СНИМКИ

  • 13.06.2021 8:50 /
  • 3017 /
  • 0
Експерти назоваха кои употребявани коли се чупят най-рядко СНИМКИ

Автопроизводителите са в постоянна конкуренция относно технологиите. В резултат на това към моделите се добавят нови детайли и агрегати и стават все по-сложни. Това се отразява на надеждността на произвежданите машини. Но не всичко е толкова очевидно.

Според анализаторите, съвременните автомобили се повреждат по-рядко от същите модели от предишните поколения. Въпреки това старите автомобили като цяло не могат да се нарекат ненадеждни. Всичко зависи от марката.

Многократно сме публикували класации за надеждност, като сме разделяли автомобилите по марки, критерии за възраст и цена. Този път специалистите от WhatCar са съставили списък въз основа на марките, без да забравят да посочи най-надеждните модели.

В проучването са разгледани 175 модела на 31 производители, произведени между 2011 и 2020 г. За тази цел анализаторите са анкетирали 13 000 шофьори за броя и характера на повредите в техните автомобили през последните 12 месеца.

Класация на автомобилните марки, от които собствениците са най-доволни

Всички неизправности са разделени в 14 групи: климатик, акумулатор, каросерия, спирачки, двигател, електричество, изпускателна система, горивна система, трансмисия/съединител, информационно-развлекателна система/сателитна навигационна система, вътрешно оборудване, електроника на двигателя, кормилно управление и окачване. Оценката за надеждност е посочена в скоби.

ТОП 10 на най-надеждните марки:

Lexus - 96,0% (най-високи стойности за IS и CT);

Kia - 92,7% (Picanto и Ceed);

Toyota - 92,2% (RAV4 и Yaris Hybrid);

Suzuki - 91,9% (Suzuki Swift Sport, SX4 S-Cross и Vitara);

Honda - 91,6% (Jazz, Civic и CR-V);

Mitsubishi - 91,2% (Outlander PHEV и ASX);

Seat - 90,7% (Leon и Ibiza);

Hyundai - 89,2% (i10, IX20 и i30);

Subaru - 87,8% (Forester и Outback);

Volvo - 84,7% (XC90 и V40).

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ