Богато оборудване, евтина поддръжка - надежден кросоувър за под 40 000 лева

  • 02.04.2024 8:05 /
  • 61210 /
  • 0
Богато оборудване, евтина поддръжка - надежден кросоувър за под 40 000 лева

Експерт даде съвет за избора на Renault Koleos на вторичния пазар. Когато мислите за закупуване на употребяван автомобил, първото нещо, което ви идва на ум, са масовите популярни модели, които се продават в огромни количества по целия свят.

Да, това е прагматичен подход, който има своите предимства, тези модели са добре познати в сервизите и има много резервни части за тях. Дори съмнителните инженерни решения вече са проучени отвътре и отвън.

Но на пазара има и коли, за които няма да се сетите веднага. Модели, които по някаква причина не се продават в огромни количества. Но това не означава, че автомобилите са лоши, може би в случая има просто маркетингова грешка.

Безспорно предимство обаче е, че ниската информираност на обществото за тези модели прави цената им по-изгодна в сравнение с техните съученици.

Рено Колеос

Експертът проучи вторичния пазар и идентифицира модел, който има незаслужено ниска популярност и заслужава вниманието на читателите. Това е Renault Koleos .

Експертно мнение

— За разлика от първото поколение, второто е донесено от Южна Корея и е само с богати нива на оборудване, със задвижване на всички колела. Колата беше скъпа, купиха я нова неохотно, а също и заради „непрестижната марка“. 

Междувременно това е технически клонинг на всепризнатия заради своите качества Nissan X-Trail T32 в различна каросерия. Под капака има атмосферни двигатели с разпределено впръскване. Двигателят Nissan MR20DD 2.0 (144 к.с.) или QR25DE 2.5 (171 к.с.) в комбинация с вариатора Nissan Jatco JF016E. При същия пробег като X-Trail Koleos е малко по-евтин.

Има и дизелов двигател, но не 1.6 (130 к.с.) с ръчна скоростна кутия и 4х2, както при X-Trail, а 2.0 (177 к.с.) със CVT и 4х4. Този дизелов двигател - M9R - е френски, но е използван и на Qashqai и X-Trail. 

Няма обективни причини да не си купите Koleos. Само дето не е японска марка. Резервните части, с изключение на частите на каросерията, са взаимозаменяеми с Nissan и обикновено струват един и половина до два пъти по-малко.

 

 

КОМЕНТИРАЙ