Зрелищен инцидент: Nissan GT-R се преобръща 11 пъти ВИДЕО

  • 15.07.2022 12:50 /
  • 1366 /
  • 0
Зрелищен инцидент: Nissan GT-R се преобръща 11 пъти ВИДЕО

В състезанията винаги има огромен риск, тъй като дори малка грешка може да доведе до сериозен инцидент. В това се убеди Мик Мансур, който изгуби контрол над Nissan GT-R с мощност 1500 к.с. на писта в Австралия.

На публикуваните кадри се вижда как "зареденият" суперавтомобил се движи със скорост 270 км/ч и след това се преобръща 11 пъти. Оцелелият при ужасяващата катастрофа е разказал за впечатленията си от случилото се.

След кратко ускорение в права линия Nissan GT-R започва да се клати в различни посоки. Мик се опитва да се задържи, но автомобилът с 1500 конски сили продължава да се върти, а най-лошото се случва, когато едно от колелата докосва тревата.

Брутална катастрофа: Кола бе смачкана между два камиона, а след това... ВИДЕО

След като се движи странично със скорост около 270 км/ч, гумата се взривява, GT-R се преобръща 11 пъти и остава да лежи на покрива си в кълба дим.

По думите на водача по време на преобръщането той е мислел, че ще умре. След ужасяващата катастрофа мъжът е откаран в болница, където му е направен пълен преглед.

Оказало се, че Мик не е пострадал сериозно и има само няколко синини. Лекарите казали, че това е чудо. На пилота е разрешено да се прибере у дома още същия ден.

McLaren, Lamborghini и BMW: ВИДЕО запечата катастрофа за милион долара

Въпреки кошмарите, които го преследват след инцидента, Мик не се отказва от състезанията. В разказа си шофьорът подчертава значението на системите за безопасност, без които той просто не би оцелял.

Що се отнася до Nissan GT-R, след инцидента техниците са възстановили двигателя, скоростната кутия, двете колела и някои части от интериора на разрушения суперавтомобил.  /auto.blitz.bg

 Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ