Зрелищно ВИДЕО: 16-годишно момиче счупи рекорда за слалом с кола

  • 11.09.2020 10:20 /
  • 956 /
  • 0
Зрелищно ВИДЕО: 16-годишно момиче счупи рекорда за слалом с кола

Клои Чембърс успя да попадне в книгата на рекордите на Гинес за най-бърз слалом, подобрявайки постижение от 2018 година.

Шофирането на автомобил между конуси изглежда сякаш не е толкова трудно, докато не се опитате да го направите бързо. Тогава разстоянието от 15 метра между конусите вече не изглежда толкова голямо, колкото в началото, а и за маневриране е нужна добре "настроена" ръка.

От Porsche са оборудвали професионалната състезателка по картинг с кабриолет Porsche 718 Spyder и тя е показала уменията си в слалома с 50 конуса. 16-годишното момиче се занимава с картинг вече пета година и това явно се е оказало от голяма помощ за постижението. Момичето изминава трасето за 47,45 секунди.

Вижте как 23-годишна девойка с BMW M3 изпревари Ferrari ВИДЕО

Предишният рекорд е записан през 2018 г. в Китай. Пилотът Цзя Цян с Chevrolet Camaro RS е преминал 50-те конуса за 48,114 секунди.

"Изглежда лесно, но всъщност не е.  Да измина конусите възможно най-бързо, опитвайки се да направя рекордното време и знаейки, че не мога да докосна нито един - емоционалният стрес беше много голям", казва Чембърс. - Но в състезанието всичко се нареди добре: колата работеше добре и намерих нужното сцепление."

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ