Зашеметяващо: Трактор вдига невероятните 247 км/ч ВИДЕО

  • 23.11.2019 10:50 /
  • 2067 /
  • 0
Зашеметяващо: Трактор вдига невероятните 247 км/ч ВИДЕО

Не всеки автомобил е способен да ускори до скоростите, постигнати от този супер трактор на известната британска марка!

Тракторът JCB Fastrac, разбира се, се различава от производствените модели на марката, известна с тежката си техника. Той има аеродинамичен корпус, намалено тегло и парашут за спиране.

Предишният рекорд и титлата „най-бърз трактор в света“ се държеше за кратко от едноименния JCB Fastrac, а настоящата му модификация е обозначена просто като Fastrac Two. Британците наскоро успяха да го надминат постижението, поставено това лято.

Този роудстър Запорожец с мощността на Porsche изуми дори американците (ВИДЕО)

Предишният рекорд на първия Fastrac беше  166,7 км / ч. Прототипът Fastrac Two разви средна скорост от 218,7 км / ч в две преминавания на летището в Елвингтън във Великобритания.

Някои промени в дизайна на трактора помогнаха за подобряване на летния резултат. Така в новата кола купето има по-обтекаеми форми, а общото тегло на трактора е намалено с 10%. Подобрените показатели позволиха на британците да форсират машината от пет тона до максималните 247,5 км / ч! Представителите на Книгата на рекордите на Гинес, обаче, записаха средния резултат, който също изглежда впечатляващ.

Създадоха брутална Лада Нива с мощност 2 500 к.с. (СНИМКИ/ВИДЕО)

Интересно е, че JCB Fastrac не е просто скоростен прототип. В моделната линия на JCB има сериен модел със същото име, който е използван за създаване на машина за рекорд. Разбира се, тракторът за селскостопански нужди има по-скромни динамични характеристики от прототип, но е по-бърз от всички свои конкуренти. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ