За пръв път у нас: Мобилен автосалон обиколи България

  • 30.09.2019 12:55 /
  • 982 /
  • 0
За пръв път у нас: Мобилен автосалон обиколи България

Първият в България мобилен автосалон, който носеше името "Кола на годината пътува", обиколи родните пътища. Инициативата бе на Прес Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти) и стартира на 28 октомври от София.

Общо 28 автомобила от марките Peugeot, Volkswagen, Mitsubishi, Jaguar, Mercedes, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong , Isuzu, Toyota, Great Wall, Ford, Suzuki, Lexus, Volvo, Range Rover и SEAT зарадваха любителите на хубавите возила.

Екипажите бяха обособени от пилот и навигатор - журналист и ПР- експерт от фирма вносител на автомобили у нас. Човек на АвтоБлиц имаше удоволствието да шофира Кола на годината 2019 - Peugeot 508 GT. 28 автомобила потеглиха от централния офис на фирма Лазурит 94 на „Ботевградско шосе“ и се отправиха към село Чавдар.

Около него има и неолитно селище, където бяха направени много снимки и видеоклипове. Мащабното ществие на нови мощни и красиви автомобили събираше погледи навсякъде по пътя.

В 16:30 часа всички автомобили се наредиха в парк „ V октомври“ в Стара Загора, където бяха раздадени десетки награди от викторини с публиката. Автомобилите бяха представени атрактивно и със забавна програма, а всеки един посетител на мобилния автосалон имаше възможност да се снима и да разгледа колите.

През втория ден автошествието „Кола на годината пътува“ дефилира в града на розите – Казанлък, на паркинга пред храма "Успение Богородично", отново с пъстра програма и представяне.

В ранния следобед род шоуто се насочи към Челопеч по подбалканския път, за да пристигне в амфитеатралната сцена и трибуни на парк „Корминеш“ над село Челопеч.

Чудесното настроение продължи и там, като отново стотици любители се стекоха, за да се докоснат и да усетят удоволствието от тези автомобили. Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ти пореден път през месец януари на пищна церемония в столицата, след гласуване на жури, съставено именно от журналистите на Прес Авто Клуб България.

 

 

КОМЕНТИРАЙ