Вижте най-бавното драг състезание в света ВИДЕО

  • 10.06.2022 12:50 /
  • 596 /
  • 0
Вижте най-бавното драг състезание в света ВИДЕО

Журналисти от британското издание What Car? са решили да организират най-бавното драг състезание в света.

Участниците в драг рейсинга не са спортни автомобили, които се тестват от всички журналисти и блогъри, имащи такова желание, а автомобили, които не са подходящи за какъвто и да е вид състезания.

Те са с електрически задвижвания, но са толкова маломощни и евтини, че това дори допринася за вълнението от подобни битки.

Най-модерният, но не и най-мощният участник в надпреварата е представеният през 2020 г. Citroen Ami. Оборудван с електрически двигател с мощност 8 к.с. и тегло 485 кг, той може да измине до 75 км без презареждане.

Конкурент на френския модел е индийският градски автомобил Mahindra e20 от 2017 г. С тегло 830 кг електрическият автомобил може да се похвали с пробег до 120 км без презареждане и разполага с 25 конски сили. Това прави автомобила най-тежкия, но и най-мощния в триото.

Болиди от Формула 1 и Формула Е срещу кола от WRC в бясна драг гонка ВИДЕО

А честта на британската електромобилна школа е защитена в състезанието от едноместния Sinclair C5, който тежи 45 килограма, може да измине до 32 километра без презареждане, но е бавен, защото мощността му е минималните 0,34 конски сили.

Зрелищно ВИДЕО: Мощни всъдеходи с V8 бяха сравнени в бясна драг гонка

Обзалагаме се, че досега не сте виждали подобно състезание. Състезанието претендира, че е най-екологичното - всички участници са електрически автомобили, както и вероятно най-бавното драг състезание в историята, като се има предвид мощността на участниците. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ