Вижте драг дуела между пикап с 1600 к.с. и спортна кола с 2000 к.с. ВИДЕО

  • 17.04.2022 11:50 /
  • 2245 /
  • 0
Вижте драг дуела между пикап с 1600 к.с. и спортна кола с 2000 к.с. ВИДЕО

Конкретното състезание е между Nissan GT-R от последното поколение R35 и Chevrolet Silverado 1500, първо поколение, работнически пикап от началото на 2000 г.. Кой беше по-бърз?

Естествено, не става дума за стандартни автомобили. И двата автомобила имат олекотена каросерия, специални гуми за състезания и сериозно преработени двигатели, които са увеличили не само мощността, но и обема на двигателя. Преработени са и скоростните кутии.

Сравниха Aston Martin DBX707 и Lamborghini Urus в бясна драг битка ВИДЕО

Под капака на пикапа е разположен двигател LSX 427 с два високопроизводителни турбокомпресора, който осигурява на Chevrolet мощност от 1600 к.с. наведнъж. Мощният двигател с турбокомпресор е съчетан с тристепенна автоматична трансмисия и задвижване на всички колела.

Съперник на чудовището Silverado е основно модернизираният Nissan GT-R, стандартният двигател, на който е заменен с 4,3-литров агрегат Alpha Omega-Spec Billet Block, създаден специално за драг състезателни автомобили.

Зрелищно ВИДЕО: Мощни всъдеходи с V8 бяха сравнени в бясна драг гонка

Двигателят с мощност 2000 к.с. е съчетан със сериозно преработена шестстепенна роботизирана скоростна кутия и задвижване на всички колела.

Ако автомобилите Chevrolet Silverado 1500 и Nissan GT-R (R35) бяха в стандартните си версии, то тогава състезанието щеше да бъдат предрешено преди началото на състезанието, но сега не трябва да бързаме да правим заключения, защото става въпрос за радикално преработени автомобили. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ