Вижте как Tesla преминава трудния лосов тест в реалния живот ВИДЕО

  • 31.01.2021 9:50 /
  • 6873 /
  • 0
Вижте как Tesla преминава трудния лосов тест в реалния живот ВИДЕО

Докато електромобил Tesla Model S се движел по заснежен път в Швеция, на пътя му изведнъж се появил лос. Електрониката на колата и нейното шаси се представили отлично.

Сблъсъкът на кола с голямо диво животно обикновено завършва зле и за двете страни. Ето защо в продължение на много години автомобилите са тествани за способността им да извършват правилно маневрата, чрез която да избегнат препятствие, което внезапно се появява на пътя. Някои се справят по-добре от други, но във всички случаи водачът е отговорен за маневрата.

Каква е визията на най-евтиния кросоувър на Tesla и на какво е способен ВИДЕО

Както е известно, електрическият седан Tesla Model S е в състояние да върши работата на шофьора, а понякога дори по-добре. Интелигентната електроника „вижда“ по-добре на тъмно и реагира по-бързо. И ако добавите към условията на теста допълнителни усложнения под формата на покрит със сняг път, тъмнина и живо животно, малцина ще могат да извършат маневрата толкова точно и спокойно, както електрическата кола във видеото по-долу.

Нагледно: Показаха на ВИДЕО как работи най-новия автопилот на Tesla

Автопилот Model S на няколко метра от лоса успява да разпознае препятствието, а електронна система за избягване на сблъсък спира електромобила, позволявайки на животното да продължи пътя си. По време на маневрата по заледения път електрическият автомобил леко се плъзва, но системата за стабилизация и зимните гуми се справят успешно с тежката пътна настилка. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ