Вижте как Porsche Taycan Turbo S се справя с "лосовия тест", има изненада ВИДЕО

  • 20.08.2020 8:15 /
  • 721 /
  • 0
Вижте как Porsche Taycan Turbo S се справя с "лосовия тест", има изненада ВИДЕО

Испанското издание Km77.com подложи на изпитания маневреността на електромобила Porsche Taycan Turbo S по време на така наречения "лосов тест".

"Лосовият тест" се смята за едно от най-сложните изпитания. В хода на теста шофьорът трябва да премине по зададена траектория с висока скорост, без да удари конусите. 

Тестът има за цел да демонстрира как ще се държи автомобилът при рязко заобикаляне на внезапно появило се на пътя препядствие, включително и да покаже недостатъците на системите за стабилизация и другите проблеми. 

"Провален" се нарича резултат, когато колата поднесе при маневрата или застава само на две гуми. 

При Taycan Turbo S такива проблеми не е имало, но е и трудно да се определят като впечатляващи неговите резултати. Работата е там, че електромобилът е ударил един от конусите при скорост 76 километра в час, затова пък при скорост 78 километра в час грешки не е имало. 

Също така през 2019 година Tesla Model 3 се справи с аналогичното задание без да закачи нито един конус, при това с по-висока скорост - 83 километра в час. 

В списъка с новите модели, които не се справиха с "лосовия тест", наскоро попадна Mercedes-AMG A 45 S.

Също проблеми с резките маневри имаха Skoda Superb и Volkswagen Passat, BMW M235 и Jaguar I-Pace. При това при последната кола по време на теста блокира една от предните гуми.

КОМЕНТИРАЙ