ВИДЕО запечата уникална драг битка между Porsche, Tesla и Lucid

  • 05.03.2022 11:50 /
  • 576 /
  • 0
ВИДЕО запечата уникална драг битка между Porsche, Tesla и Lucid

Каналът DragTimes в YouTube, който е специализиран в състезания на четвърт миля, за първи път събра за автобитка три от най-мощните електрически автомобила - Tesla Model S, Porsche Taycan и най-новия Lucid Air.

Всеки от моделите вече се е състезавал с конкуренти в различни видеоклипове, но до 2022 г. нито един блогър или журналист не е провеждал едновременно състезание на 402 м с трите електрически автомобила едновременно.

Tesla Model S във версията Plaid е оборудван с три електромотора, които заедно произвеждат повече от 1020 конски сили. Резултатът е повече от предвидим, като се има предвид най-ниското тегло на тримата участници в драг състезанието.

ВИДЕО запечата уникална драг гонка с 10 пикапа на пясъчен плаж, а победителят е...

Porsche Taycan Turbo S има "само" 750 конски сили и освен това е с 220 кг по-тежък от Tesla, а Lucid Air може да се похвали с повече от 1110 конски сили, но тежи почти 2,5 тона и е най-тежкият участник в състезанието.

Видеото е пуснато под амбициозното заглавие "най-бързите седани в света".

Драг битката се провежда на пистата на американското тунинг студио Hennessey Performance, което е известно с мощните си проекти, базирани предимно на модели на Ford с двигатели с вътрешно горене, но DragTimes все още не е достигнал до пряко сравнение между електромобилите и спортните автомобили на Hennessey. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ