Уникален тест за скорост: Kodiaq RS, ProCeed GT, Focus ST Line и Q3

  • 25.07.2019 8:00 /
  • 985 /
  • 0
Уникален тест за скорост: Kodiaq RS, ProCeed GT, Focus ST Line и Q3

В канала на carwow бе пубилкувано видео, в което на правата бяха сравнени четири тотално различни автомобила: Skoda Kodiaq RS, Kia ProCeed GT, Ford Focus ST Line и Audi Q3. Автомобилите не само са с различни каросерии, но и с различни силови установки: три от четирите автомобила са с предно предаване, а единият от тях е с механична скоростна кутия. 

Водещият на канала пояснява, че и четирите автомобила едновременно са се оказали в ръцете на екипа му за тест и те са решили да ги изправят един срещу друг на правата за драг състезания, както и да подложат на изпитания спирачната система при екстремни ситуации. 

Вижте нагледно кое задвижване е най-добро при ускоряване на автомобила ВИДЕО

В състезанието участват: шутинг-брейк Kia ProCeed GT (двигател 1,6 литра, 201 конски сили, автомат, предно предаване), кросоувъра Skoda Kodiaq (двигател 2,0 литра, 240 конски сили, автомат, четири по четири), комбито Ford Focus ST Line (двигател 1,5 литра, 182 конски сили, механика, предно предаване), крооувъра Audi Q3 (двигател 1,5 литра, 150 конски сили, автомат, предно предаваане).

На пръв поглед изглежда, че чешкият джип няма конкуренти - той е най-мощният от четирите коли и при това е единственият с пълно предаване на всичките колела. Но не трябва да се забравя, че Kodiaq е и най-тежкият от всичките участници, а, например, лекият турбиниран Фокус  е снабден с механична трансмисия, която по динамика все пак бие автомата. 

В крайна сметка първото място е заето от Kodiaq. На него му бяга необходими 14,8 секунди, за да преодолее четвърт милята. След него се нарежда Kia ProCeed - той се оказва само с 0,1 секунди по-бавен. Третото място с резултат от 15,8 секунди заема Фокус-а, а най-бавен се оказва Audi — той финишира за 17 секунди. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ