Toyota GR Yaris срещу Honda Civic Type R в бясна драг битка под дъжда ВИДЕО

  • 25.12.2020 9:50 /
  • 1110 /
  • 0
Toyota GR Yaris срещу Honda Civic Type R в бясна драг битка под дъжда ВИДЕО

Блогърите от канала в YouTube Carwow са сравнили в драг състезание хот хечовете Toyota GR Yaris и Honda Civic Type R.

Моделите с три и пет врати, в допълнение към типа на каросерията, са обединени от сравнима цена и наличието на ръчна трансмисия.

Традиционно блогърите сравняват ускорението и динамиката на спиране, но този път гонката се е провела под дъжда и това е повлияло на резултатите.

Toyota GR Yaris е хомологационен модел за рали състезания в класа WRC. GR Yaris има трансмисия със задвижване на всички колела.

Ето кой победи в драг битката между роудстърите BMW Z4, Audi TTS и Porsche Boxster GTS (ВИДЕО)

Под капака на "турботройка" е двигател 1.6 с мощност 261 конски сили и въртящ момент от 360 Nm. Трансмисията e "умна“ 6-степенна механична, с функция за координация на оборотите при превключване.

Honda Civic Type R е рекордьор сред хот хечовете с предно предаване. Honda е със 100 килограма по-тежка от конкурента, но струва почти 700 паунда по-малко.

Зрелищна драг битка между Porsche, McLaren и Mercedes-AMG ВИДЕО

Civic Type R има мощна 2,0-литрова „турбочетворка“ с 320 конски сили  и 400 Nm. Автомобилът има обичайна 6-степенна механична скоростна кутия.

Японските хот хечове са ес разпределили в 0.1 секунди при драг на четвърт миля в дъжда. Що се отнася до еластичността, по-мощният и с голям въртящ момент Honda е надминала Toyota, така че тестът за ефективността на спирачките е определил крайния победител. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ