Тази бюджетна кола тотално се провали на краш теста и получи нула точки ВИДЕО

 • 08.11.2020 8:50 /
 • 2416 /
 • 2
Тази бюджетна кола тотално се провали на краш теста и получи нула точки ВИДЕО

През юни Kia Motors пусна обновеното трето поколение на хечбека Picanto, който е много популярен на доста пазари, включително Латинска Америка.

Моделът обаче не е в състояние да защити правилно своите пътници в случай на инцидент, както се вижда от доклада на независимата южноамериканска асоциация Latin NCAP след проведени краш тестове.

Протоколът Latin NCAP предвижда три вида тестове за пасивна безопасност:

- челен удар при 64 км / ч с 40% припокриване;

- страничен удар, имитиращ друг лек автомобил (скорост - 50 км / ч, ширина на деформируемия модул - 1500 мм);

- страничен удар върху стълб със скорост 29 км / ч.

Както се е изяснило, Picanto се справя лошо относно защита на предните пътници в областта на гърдите и шията както при челни, така и при странични удари (показателите са в червената зона - това означава гарантирани фрактури в случай на ПТП).

Вижте как Kia K5 се завъртя във въздуха на 360 градуса ВИДЕО

Експертите от Latin NCAP са оценили пасивната безопасност, осигурена от автомобила, с нула точки и нула звезди. Освен това, според тях, корпусът на Picanto няма подходящата структурна твърдост.

Базовият модел на местните пазари е оборудван само с въздушна възглавница за водача, като тя отсъства за пътника отпред. Също така в базовата конфигурация на Picanto няма системи за стабилизация и предотвратяване на блокиране на колелата (ESC и ABS), а страничните въздушни възглавници не могат да бъдат закупени дори срещу допълнително заплащане.

Kia представи уникална технология за контрол на слепите зони ВИДЕО

Специалистите от Latin NCAP отбелязват, че стандартното оборудване за европейската спецификация на Picanto (струваща 8 700 евро), която има три от пет звезди за безопасност, включва ABS, ESC със системи за векторизиране на спирачния момент и системи за стабилизация на спирачките, както и шест въздушни възглавници, отсъстващи при пазарите в страните от Латинска Америка.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Alissica
  22.11.2020 11:36
  ❣️ Тъ︍рс︍я се︍кс б︍ез за︍дъ︍лж︍ен︍ие. Го︍тов за все︍ки експ︍ерим︍ент. - W︍W︍W︍.︍RU1︍7︍.︍C︍L︍U︍B
 • firebg
  14.12.2020 10:43
  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/