Сравниха стар Mercedes A-Class със S-Class 2021, резултатите изненадват ВИДЕО

  • 27.08.2021 11:50 /
  • 3970 /
  • 0
Сравниха стар Mercedes A-Class със S-Class 2021, резултатите изненадват ВИДЕО

20-годишен Mercedes-Benz A 210 (W168) далеч не е с перфектна стабилност при маневриране, но дори той се е представил по-добре от най-новия флагмански седан на Mercedes.

В началото на историята на A-класата най-малкият и най-евтин Mercedes-Benz има много слаба стабилност при маневриране, което принуждава производителя да добави в стандартното оборудване електронен контрол на стабилността ESC.

Това е помогнало и модернизираната A-класа е показала вече доста прилична стабилност. Дотолкова, че управлението му днес е по-добро от това на модерния и един от най-скъпите Mercedes - седанът S-класа.

Вижте как Tesla преминава трудния лосов тест в реалния живот ВИДЕО

Испанският канал km77.com проведе още един тест от серията "Ретро". Този път експертите се решили да тестват управлението на Mercedes-Benz A 210 Evolution.

Версията Evolution е малко по-спортна A-класа с по-твърди амортисьори и пружини, както и със стабилизираща щанга. 17-инчовите колела са "обути" в гуми с размери 205/40.

Одометърът на тестовия A 210 Evolution показва повече от 200 хил. км, въпреки че преди около 30 хил. км хечбекът е получил нови пружини, амортисьори и други компоненти на окачването. Но гумите не са нови и освен това са евтини.

Volkswagen Tiguan отвя Golf при изпълнението на трудния лосов тест ВИДЕО

A-класата показва добра стабилност при скорост 71 км/ч, въпреки че събаря в няколко конуса, но остава напълно под контрал.

Най-добрата скорост на маневриране за хечбека е 75 км/ч, което е с 2 км/ч под минималния стандарт. В същото време експертите отбелязаха, че вътрешното колело на автомобила няма тенденция да се отлепя от повърхността, а окачването не подскача.

По този начин старата A-класа се оказва по-добре управляема от новото поколение S-класа, което изпълни упражнението само при скорост 74 км/ч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ