Skoda Octavia Combi RS се провали на лосовия тест, но колата не е виновна ВИДЕО

  • 05.07.2022 8:35 /
  • 665 /
  • 0
Skoda Octavia Combi RS се провали на лосовия тест, но колата не е виновна ВИДЕО

Испанското издание km77.com разпространи видео на поредния "лосов тест". Този път журналистите са изпитали маневреността на хибридната Skoda Octavia Combi RS.

"Напомпаното" комби обаче не е успяло да се справи с изпитанието. Експертите са стигнали до извода, че техническите характеристики на автомобила обаче не са виновни за провала. Вина за всичко имат гумите Bridgestone, които не са могли да осигурят достатъчно сцепление с пътната настилка по време на резките маневри. 

За изпитанието журналистите са избрали Octavia Combi RS, снабдена с двигател с мощност 245 конски сили, адаптивно окачване и гуми Bridgestone Turanza.Именно и те са станали причината за провала на теста.  

По време на изпитанието комбито успешно се справя с "лосовия тест" при скорост от 70 километра в час. Всичките следващи опити опити обаче приключват с провал, ударени са един или повече конуси. 

Журналистите са останали учудени, защо по-голямото комби Mercedes E-Class Estate се е справило с изпитанието при скорост от 75 километра в час. 

Шофьорът, управлявал Octavia Combi RS по време на теста, е заявил, че провалът на изпитанията е свързан с гумите, които не са осигурили достатъчно сцепление с пътя, като резултат колата не е изпълнявала маневрите на по-високи скорости. 

При пускането на видеото на забавен кадър се вижда, че гумите наистина се плъзгат по асфалта. При това организаторите на теста отбелязват, че нито един автомобил, обут в Bridgestone Turanza не би могъл да се престрои при скорост, по-голяма от 75 километра в час.  

В средата на март големи трудности с преминаването на "лосовия тест" изпита новото Peugeot 308. В хода на изпитанията топ версията на хечбека излезе извън контрол.  

 

КОМЕНТИРАЙ