Рецептата за идеалния всъдеход: Биг Фут от BMW 7-серия и ГАЗ-66 СНИМКИ

  • 03.04.2020 10:20 /
  • 1442 /
  • 0
Рецептата за идеалния всъдеход: Биг Фут от BMW 7-серия и ГАЗ-66 СНИМКИ

BMW 7-серия в корпуса E32 се произвежда в продължение на 8 години, от 1986 до 1994 година. Този модел твърдо затвърди позициите на компанията в конкуренцията с Mercedes-Benz.

Колата значително изпревари времето си. Нейните двигатели V8 и V12 позволяваха на водача да се чувства като риба във вода на магистрали и междуградски маршрути.

Естествено, колата бе напълно неподготвена за офроуд, защото нейната стихия бяха асфалтираните пътища, преминаващи далеч отвъд хоризонта. В това поколение на "седмицата" нямало дори задвижване на всички колела. То се появява едва след 20 години през 2009 година.

Въпреки всичко изброено по-горе, един от собствениците на такъв автомобил в Русия решил, че от E32 ще се получи добър всъдеход. Запален от идеята си, той започнал да търси варианти за превръщането на машината в истински "танк" за кал и блата, съобщават световните издания.

Удивително е какво се случва с тази машина по-нататък. Собственикът решил, че съветският камион ГАЗ-66 със задвижване на всички колела ще бъде най-подходящата основа за създаването на всъдеход от "седмицата" на BMW.

Зрелищна офроуд гонка между Suzuki Jimny и Mercedes-AMG G63 ВИДЕО

Представете си огромния обем от работа, изобретателността и всеотдайността, необходими за комбиниране на шасито на камиона с корпуса на 750i. Няма много конкретни подробности в мрежата, но идеята за Valkyrie 766 (това е официалното име на автомобила) се родила през 2010 година. Имайки предвид уникалния характер на този проект, акцентът бил поставен върху гарантирането, че абсолютно всичко в този всъдеход ще работи правилно.

Резултатът е може би единственият в света BMW 7-серия E32, който е оборудван със задвижване на всички колела, самоблокиращи се диференциали на двете оси и огромен просвет.

Вижте нагледно кое задвижване е най-добро при ускоряване на автомобила (ВИДЕО)

Масивните офроуд колела, лебедката - всичко това създава впечатление, че този Биг Фут ще премине абсолютно навсякъде. Най-неприятното във всичко това е, че Valkyrie 766 е лишена от 12-цилиндровия си двигател, който вероятно ще послужи като основа за друг луд проект. Мощността на машината сега е около 300 к.с., които идват от 5.0-литровия V8. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ