Разкриха как Lamborghini тества състезателната си хиперкола с V12 ВИДЕО

  • 24.06.2020 8:05 /
  • 1498 /
  • 1
Разкриха как Lamborghini тества състезателната си хиперкола с V12 ВИДЕО

Компанията Lamborghini обяви приключването на тестовете на състезателния хиперавтомобил SCV12. Автомобилът ще дебютира това лято. 

Моделът не е предназначен за шофиране в града, освен това, той не отговаря на изискванията на нито една състезателна серия, затова той може да се използва само на затвоени писти. 

При това точната мощност на новата кола не се разкрива, но по думитена създателите ѝ, в моторния отсек е разположен най-мощният V12 в историята на Lamborghini.

Атмосферният мотор с обем 6.5 литра е способен да развие мощност от над 830 конски сили. Такъв внушителен показател е постигнат благодарение на аеродинамичната турбина при високите скорости. За целта на предния капак е разположена двойна вентилация, а на покрива - двоен въздухозаборник. 

Също за повишаване на аеродинамиката колата е оборудвана с преден сплитер, странични обтекатели, вертикални ребра на праговете и задно антикрило от карбон. 

Официалната презентация на новата хиперкола ще се състои до края на лятотона 2020 година. Моделът ще е с лимитирана серия. Всичките екземпляри ще бъдат сглобени в завода на марката в Сант'Агата Болонезе. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • firebg
    06.07.2020 9:16
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/