Разбиха кола за $2 млн. в краш тест (ВИДЕО)

  • 06.05.2019 9:21 /
  • 3161 /
  • 0
Разбиха кола за $2 млн. в краш тест (ВИДЕО)

Замисляли ли сте се някога как тестват супер колите на стойност милиони долари? Ако отговорът е да, сега ще научите отговора.

Хиперколите на Koenigsegg са много редки - броят на произведените автомобили се изчислява дори не със стотици, а с десетки. Въпреки това, шведите тестват без да жалят скъпите автомобили на стойност над 2 милиона долара.

В мрежата се появи видео от изпитанията на Koenigsegg, като основателят на компанията Кристиан фон Кьонигсег разказва подробности за тях. Шведската супер кола лети с висока скорост през всякакви препятствия.

Вижте как се произвеждат мощните и бързи суперколи Koenigsegg (ВИДЕО)

Шведските автопроизводители винаги са обръщали голямо внимание на безопасността и Koenigsegg не е изключение. Хиперколите им са разбивани в краш тестове, което е рядкост в този клас.

Автомобилите Koenigsegg имат конструкция, подобен на болидите от Формула 1 - кабината е защитна капсула. Това означава, че купувачите на Koenigsegg Regera и другите уникални коли на марката могат да са сигурни, че дори и след най-тежките повреди на машините, кокпитът и двамата души в нея ще останат невредими.

Изумително мощни и бързи коли, за които не сте чували (СНИМКИ)

А поради факта, че всички автомобили на Koenigsegg са построени на едно шаси, което е най-скъпата част от машините, производителят не трябва да провежда всеки път нови краш тестове за всеки нов модел. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ