Пикапът Volkswagen Amarok щурмува офроуда и магистралите с мощен двигател V6

  • 07.05.2019 9:00 /
  • 1951 /
  • 1
Пикапът Volkswagen Amarok щурмува офроуда и магистралите с мощен двигател V6

Едни от най-мултифункционалните автомобили безспорно са пикапите с 5 места, голям товарен отсек и висока проходимост.

Пикапът може да бъде практичен транспорт за ежедневието, семейна кола за уикендите и работник за превоз на товари, спортни принадлежности и теглене на ремарке или каравана.

Най-добрият пикап на европейския пазар от няколко години е Volkswagen Amarok. Той постоянно се обновява и усъвършенства, за да предложи най-много ползи на потребителите.

Обновеният германски пикап впечатлява с всестранния си талант и неограничени възможности. Той грабва вниманието още от пръв поглед със стилния си и едновременно величествен външен вид. Интериорът е комфортен и ергономичен, а новата двигателна гама съчетава отлична динамика и умерен разход на гориво.

Volkswagen Amarok е стилен и мъжествен пикап, особено в най-високото ниво на оборудване Aventura. На външен вид премиум моделът се отличава със спортен ролбар, хромирани прагове и с LED осветление. Синьото лаково покритие придава още по-изискан вид на пикапа, допълнен от радиаторна решетка с двойни хромирани лайстни и биксенонови фаровете отпред и светодиодни дневни светлини, нова предна броня и фаровете за мъгла, спортен капак на товарния отсек в цвета на каросерията, 20-инчови алуминиеви джанти и осветление за праговете на вратите. Като опция се предлагат различни видове капаци и покриви над товарния отсек.

В интериора на Volkswagen Amarok арматурното табло е с нов дизайн и впечатлява с цветен мултифункционален дисплей на навигационната система. Водачът и пътникът до него седят на нови комфортни и ергономични седалки с електрическо регулиране в 14 позиции, които да удовлетворят всяка персонална необходимост. Салонът на Amarok впечатлява с широко пространство, висок комфорт и многобройни екстри. Луксозният Amarok Aventura предлага и мултифункционален кожен волан с бутони за управление, както и тапицерия от фина кожа Nappa.

В същото време Volkswagen Amarok е един истински всъдеход който може да качи 5-членно семейство високо в планината, заедно със спортни принадлежности или огромен багаж. Пикапът е товарен автомобил с най-широката платформа в класа с площ 2,52 кв.м. Товарният леген впечатлява с големите си размери, като дължина 1555 мм, широчина 1620 мм и разстояние между калниците от 1222 мм, което позволява напречното натоварване на европалет. Височината на товарната стена е 508 мм. Полезният товар достига до 1 тон в зависимост от избраното оборудване.

За задвижването на Volkswagen Amarok се предлага новият 3,0-литров V-образен 6-цилиндров турбодизелов двигател тип Common-Rail в три варианта на мощност – със 163, 204 и 258 к.с. Очаквано най-мощният мотор с 258 к.с. идеално пасва на лекотоварния модел. Двигателят се комбинира стандартно с 8-степенна автоматична скоростна кутия с хидравличен преобразувател на германската фирма ZF. Двигателят е компактен и лесно е намерил място под големия преден капак на Amarok. На пътя най-мощната версия на двигателя V6 TDI дърпа уверено още от старта, а при ускоряване за изпреварване има голяма и непрекъсната тяга от 580 Нм в широкия интервал от 1400 до 3000 оборота в минута.

Моторът е съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Тягата се предава към четирите колела чрез системата 4Motion с асиметричен Torsen диференциал, който я разпределя в съотношение 40% към предната ос и 60% към задната ос. При пълна газ, мощният турбодизелов мотор напомня на бензинов агрегат по звука. При скорост от 140 км/ч на магистралата в купето на Amarok не се чува неприятен шум от мотора. С този мощен двигател пикапът може да тегли ремарке с общо тегло до 3,5 тона.

На пътя Volkswagen Amarok V6 TDI демонстрира отлично поведение както на сухи, така и на мокри настилки. С четирима човека на борда, машината е като хала и се ускорява по-пъргаво от всичките си конкуренти. Когато легенът е празен, Amarok се наклонява в завоите и друса по неравностите, но при поставяне на товар в отсека, пикапът вози меко, воланът е директен, а страничните наклонявания са минимални.

Извън пътя пикапът Volkswagen Amarok V6 TDI с двойно задвижване 4Motion е в стихията си. С мощния двигател Amarok смело и убедително щурмува офроуда, като се справя с лекота с големи коловози, пясък, сняг и дори мека кал. Въпреки липсата на понижаващи предавки, на първа скорост на автоматичната трансмисия, пикапът преодолява наклон до 100% и страничен наклон до 50 градуса. Двигателят осигурява плътна тяга и пикапът се изкачва по стръмно планинско било без колебание. Системата за автоматично спускане регулира слизането да бъде равномерно и безопасно, без да се налага водачът да докосва педала на спирачката.

Технически характеристики

Volkswagen Amarok 3.0 TDI V6 4Motion Aventura

3,0-литров 6-цилиндров турбодизелов двигател

8-степенна автоматична скоростна кутия

258 к.с. максимална мощност при 2500-4000 об/мин

580 Нм максимален въртящ момент при 1400-3000 об/мин

7,3 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

199 км/ч максимална скорост

8,3 л/100 км среден разход на дизел

219 г/км емисии на СО2

108 070 лева цена на модела

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Naperville
    09.05.2019 6:04
    Няма по добър пикап от F-150 .