Пежо ли бе да го опишеш СНИМКИ

  • 30.09.2019 14:13 /
  • 7538 /
  • 0
Пежо ли бе да го опишеш СНИМКИ

През уикенда пътищата и някои от градовете в България станаха свидетели на първия мобилен автосалон, който носеше името "Кола на годината пътува" и обиколи родните пътища.

Инициативата бе на Прес Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти) и стартира на 28 октомври от София. ОТ АвтоБлиц имахме удоволствието на шофираме великолепният Peugeot 508 GT, единствен експонат у нас и избран за "Кола на годината" 2019.

Шекспир е писал достатъчно за любовта, но тук спокойно може да се каже, че в този автомобил се влюбваш от пръв поглед. Изящна и страховита муцуна, която те гледа лошо чрез фаровете. Под капака се крие турбобензинов двигател с мощност 225 к.с., в съчетание с 8-степенната автоматична скоростна кутия на Aisin. Изключителен старт и достигане до 100 км/ч от място за 7,3 секунди.

Максимална скорост 250 км/ч, която е електронно ограничена. И докато все още си впечатлен от външния вид, заемаш мястото си на шофьорската седалка и попадаш в лукс и удобства, за които биха завидели може би всички любители на други марки автомобили. Интериор i-Cockpit е с изключително богато оборудване, а в този модел производителите са надминали себе си.

В модела има първата за Peugeot инфрачервена камера за нощно шофиране, която улавя топлината на живи същества и ги прожектира на таблото. Полуавтономно шофиране, което може да се справи и без намесата на шофьора независимо дали си в градския трафик или по магистралата. Автомобилът поддържа дистанция, спира и тръгва сам, държи се в лентата за движение.

Може дори да паркира сам, а когато това решите да направите вие, то веднага в помощ влиза задната камера. Аудиосистемата е премиум производство на френската марка Focal. Безключово палене, слагаш колана и се потапяш в движението.

Малък пъргав спортен волан ти позволява да управляваш максимално лесно, а таблото с 12,3 инча със сензори. Зад волана има още един екран. Седалките те държат на място при остри завои, а в същото време са удобни при дълго пътуване.

Двузонов климатичен контрол, автоматични чистачки и фарове, свързана 3D навигация. Всичко безупречно. Последната обаче може да я ползвате и чрез смартфони с Apple CarPlay , Android Auto и Mirrorlink, тъй като са съвместими.

В пространство под скоростният лост пък има "легло", което зарежда телефона ви просто като го поставите в него. И за да е пълна картината - Thatcham Research определи гамата на Peugeot 508 като една от десетте най-безопасни нови коли за 2019 година.

Независимо дали искате да шофирате с удоволствие и комфорт, дали искате да се обръщат след вас дори феновете на германските марки или пък искате да впечатлите дамите - Peugeot 508 е кола, която лесно постига всичко това.

 

КОМЕНТИРАЙ