Пет световно известни личности с тежки мнения за руските автомобили ВИДЕО

 • 27.07.2021 8:33 /
 • 5734 /
 • 3
Пет световно известни личности с тежки мнения за руските автомобили ВИДЕО

Ще се учудите, но сред световно известните личности има върли фенове на руските автомобили. Трябва да се признае, че сред тях има и доста яростни критици. 

Джереми Кларксънн за УАЗ

Знаменитият британски телевизионен водещ на шоуто The Grand Tour, а в миналото и на култовото шоу Top Gear, не веднъж е тествал продукцията на съветския и руския автопром. 

В един епизод на шоуто му, сниман във Виетнам, той нарича УАЗ-469 най-лошата кола в света. 

"Ако търсите в автомобила качество или мощност, то по-добре вместо УАЗ си вземете каруца, в която са впрегнати биволи. Колата е снабдена с потресаващо спартанско оборудване, всичко, което получавате от завода, е копчето за клаксона. Той разбира се е необходим във Виетнам, но с това приключва всичко. Да се сложи колана за безопасност е невъзможно - просто го няма. Да се дръпне седалката назад също не е възможно - тя е фиксиран. Искате да си пуснете прозореца? Не и в този живот. 

Това е най-лошият автомобил в света, извън всякаква конкуренция. Единственото, което той има, е резервната гума", казва той. 

Варг Викернес за Нива

Култовият норвежки блекметалист, лежал 16 години за убийството на китарист от конкурентна група и палеж на черква, обикновено пътешества с ВАЗ-2121.

Вместо да правят хубави пътища, руснаците правят хубави всъдеходи

Купувайте механичните коли (като Лада Нива) вместо пластмасовите лайна, наблъскани с всякакви модерни технологии, които ще излязат от строя само след две-три години експлоатация. 

Исках кола с отличаващи се качества на всъдеход, която да мога да обслужвам сам. Лада Нива механически е много надеждна ... Ненавиждам съвременните "западни" автомобили с тонове електроника и всякакви безполезни финтифлюшки. Не ми трябват електрически прозорци, мога и сам да си отворя прозореца. 

Кими Райконен за "копейката"

Първият автомобил на финландския състезател е бил Lada-1210 (модификация за износ на ВАЗ-2101). 

Колата не се отличаваше с нищо особено, но работеше добре, беше топла отвътре и никога не се чупеше. 

Джей Лено за Волга

Американският комик и телевизионен водещ, най-известен като водещият на The Tonight Show по NBC.

Много добра защита от корозия за кола от 60-те години на миналия век. Тя е направена като руски танк, има свръхпримитивно окачване. 

Невероятно, най-доброто в света парно. Ако го увеличите, ще се чувствате сякаш сте насред горещините в Маями. 

Джей Лено смята, че съществуването на ГАЗ-21 отчасти отговаря на въпроса, защо комунизмът е претърпял крах. 

Бу Андерсън за Lada Vesta 

Мнението на шведския топ мениджър трудно може да се каже независимо: все пак той две години работи като генерален директор на АВТОВАЗ.

Тези коли са за хора, които обичат да шофират. Идеално окачване. Идеални спирачки, казва той. 

 

Онези, които искат простота на конструкцията и възможност сами да си поправят всичко, както се казва, на коляно, са във възторг от руския автопром. Онези обаче, които ценят в автомобилите съвременния комфорт и технологиите, напротив, обиждат сурово продукцията на съветската и руската автомобила индустрия.  

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Anonimen
  27.07.2021 12:27
  Ot okolo 25 godini imam lada 1200s i sam dovolen ot kolata.Tja e pravena za nachite /razbiray provincialnite /patichta na Bulgaria, s rezervni casti vse ochte namirachti se .
 • FireBG
  27.07.2021 12:59
  пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
 • Бай Хуй
  28.07.2021 6:52
  Няма по-голям мазохизъм от това да си карал руска кола и пак да си купиш !!!