От първо лице: Вижте как Tesla ускорява до 350 км/ч за първи път ВИДЕО

  • 14.07.2022 11:50 /
  • 2680 /
  • 0
От първо лице: Вижте как Tesla ускорява до 350 км/ч за първи път ВИДЕО

Максималната скорост на най-"злата" версия на Tesla Model S Plaid с мощност от повече от хиляда конски сили е електронно ограничена до 280 км/ч и е достъпна само в пистов режим.

Специалистите от канадската тунинг фирма Ingenext са решили, че Tesla Model S Plaid има достатъчно мощност, за да развие скорост, значително повече от 280 км/ч.

Затова те са "влезли" в софтуера на електромобила и са премахнали блокирането. След това са закарали автомобила на пистата, за да проверят колко бърз е той. Оказва се, че е много бърз.

По-рано от Tesla вече официално заявиха, че Model S Plaid може да развие максимална скорост от 320 км/ч. Досега обаче това не можеше да бъде проверено, тъй като всички автомобили са излизали от завода със стандартен ограничител на максималната скорост.

След манипулирането от страна на специалистите от Ingenext електрическият автомобил с лекота достига 320 км/ч на 2,9-километровата писта. Но той продължава да ускорява, достига 350 км/ч и може да се движи и още по-бързо, но пистата започна да свършва и се налага да бъде спрян.

ВИДЕО запечата как хакер отключи "защитената" Tesla с помощта на лаптоп

Това впечатляващо постижение поставя Tesla Model S Plaid на едно ниво с луксозните електрически автомобили Lotus Evija и Rimac Nevera. Но за разлика от тях Tesla има четири врати вместо две, както и американският електромобил струва шестцифрена сума в долари вместо седемцифрена.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ