Офроуд приключение! Новият Mercedes-Benz GLE бе тестван още преди официалното представяне (СНИМКИ)

  • 10.08.2018 10:37 /
  • 1169 /
  • 0
Офроуд приключение! Новият Mercedes-Benz GLE бе тестван още преди официалното представяне (СНИМКИ)

Американски журналисти успяха да се повозят на замаскирания кросоувър, който ще се появи публично едва през есента на тази година.

Подобно на новия хечбек A-Class на Mercedes-Benz, новият кросоувър отразява най-модерните технологии в автомобилната индустрия. Въпреки това, цифровото табло за управление е основната иновация тук.

Предишният Mercedes-Benz GLE (W166) бе нищо повече от модификация на M-класата. През 2015 г. той е леко обновен, а по-късно наречен GLE. Но всъщност това бе стар автомобил.

"Новият GLE (код V167) няма нищо общо с предишния модел W166, освен" два или три болта ", казва Стефани Шмиц, ръководител на разработката на модела GLE.

Новият Mercedes-Benz GLE се е разраснал в габаритите: сега дължината му е 4,93 метра, което е с 80 мм повече от предшественика му. Това е особено забележимо на задните седалки, където високите хора се настаняват много удобно.

За тест драйва на Mercedes-Benz GLE на пътя, производителят предостави на журналистите от AutoExpress кола за тестване в щата Алабама, САЩ.

Камерата в предното стъкло сканира пътя и автоматиката самостоятелно избира настройките на окачването. Можете обаче да го направите и ръчно. Журналистите избраха настройката Off-road Plus, които повдигат шасито с 50 мм. С тях колата се издига на склоновете със страничен наклон от 28% без затруднения. 

Засега цената за новия Mercedes-Benz GLE не е ясна, както и информацията за двигателите. Известно е за мотора с мощност 362 конски сили с въртящ момент от 500 Nm при модификацията GLE 450, която е монтирана в тестовия модел.

Мощният 4.0-литров V8 Bi-turbo ще е поставен в AMG GLE 63, а GLE Coupe моделът ще се появи по-късно.

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ