Обявиха кой е най-безопасният нов японски автомобил ВИДЕО

  • 05.06.2021 9:50 /
  • 784 /
  • 0
Обявиха кой е най-безопасният нов японски автомобил ВИДЕО

Серия от тестове за безопасност на автомобили в Япония по програмата JNCAP неочаквано разкри новия най-безопасен модел - това е комбито Subaru Levorg.

Тестовете на автомобила показват резултат от 186,91 точки от 190 възможни, което се равнява на 98% рейтинг на безопасност. Никой друг автомобил не е получил по-високи резултати в тестовете на JNCAP.

Според данните от протокола автоматичната спирачна система на Subaru Levorg работи безупречно при скорост до 60 км/ч - разпознава безпогрешно препятствия под формата на автомобили и пешеходци, включително и през нощта.

В рамките на изпитанията JNCAP тества два фронтални удара - при 64 км/ч срещу 40% деформируемо припокриване и при 55 км/ч срещу недеформируема преграда.

Освен това се провеждат странични краш тестове, сравнителни тестове на седалките (симулация на удар отзад), тест за травматична безопасност на предната част при сблъсък с пешеходци, проверки на превантивните системи за безопасност, системата за повикване на спешна помощ и др.

В публикувания видеоклип може да се види как автоматичната спирачна система на Levorg лесно се справя с всякакви препятствия: неподвижен и движещ се автомобил, пешеходец, който се приближава рязко иззад други превозни средства, включително и през нощта.

Автомобилът не допуска нито един сблъсък. Всички версии са оборудвани с въздушна възглавница за пешеходци (тя излиза изпод капака).

Продава се уникален Subaru Impreza от 1998 г. с почти нулев пробег СНИМКИ

Програмата за изпитания на автомобили на японския пазар JNCAP е съвместен проект на японското Министерство на земята, инфраструктурата, транспорта и туризма и Национална агенция за безопасност на автомобилите и помощ при злополуки.

Припомняме, че второто поколение на комбито Subaru Levorg се продава в Япония от октомври 2020 г. Оборудван е само с 1,8-литров бензинов двигател с турбокомпресор и директно впръскване, с мощност 177 к.с. и въртящ момент 300 Nm. Той има задвижване на всички колела.

Цените на автомобила в Япония започват от 3 102 000 йени (около 23 300 евро).

Subaru Levorg е носител на титлата "Автомобил на годината в Япония - 2020-2021".

Toyota Harrier, Nissan Dayz, Toyota Yaris и Honda Fit също получиха пет звезди от JNCAP. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ