Новият BMW X5 премина по копие на легендарната писта Монца, пресъздадено в пустинята (ВИДЕО)

  • 20.11.2018 10:20 /
  • 1729 /
  • 0
Новият BMW X5 премина по копие на легендарната писта Монца, пресъздадено в пустинята (ВИДЕО)

Като част от рекламна кампания, предшестваща пускането на пазара на новия BMW X5 в Италия, местният офис на марката пресъздаде легендарното трасе Монца в пясъка на мароканската пустиня. Копие от пистата в мащаб от 1: 1 е издигната близо до село Мерзуга.

Екип от 50 инженери, техници и пилоти прецизно изградиха всеки участък и завой на историческото трасе. За да се изгради, трябвало да се преместят повече от 3 500 кубически метра пясък. Това било направено от четири булдозера и четири камиона.

Продават 13 колекционерски BMW в перфектно състояние, ето каква е цената (СНИМКИ/ВИДЕО)

Проектът е организиран, за да демонстрира възможностите на кросоувъра  с пакет xOffroad. Той позволява да превключвате режимите на работа на електрониката между четири програми: за движение на пясък, камъни, чакъл и сняг.

BMW X5 от новото поколение дебютира през юни. Кросоувърът е изграден на модулната платформа CLAR, като и последната "седмица". Оборудването на модела включва въздушно окачване на предните и задните оси, напълно контролирано шаси и активен заден стабилизатор.

Вижте и усетете как BMW M2 Competition премина през "Нюрбургринг" по-бързо от Nissan GT-R и Porsche 911 GT3 (ВИДЕО)

Офроуд възможностите при X5 се появиха за първи път. Избирайки желания режим на шофиране, кросоувърът променя задвижването на всички колела, стабилизиращата система, просвета и др. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ