Новата Toyota Supra бе тествана от шампиона от F1 Фернандо Алонсо и състезатели от WRC и NASCAR (ВИДЕО)

  • 05.03.2019 10:50 /
  • 1225 /
  • 0
Новата Toyota Supra бе тествана от шампиона от F1 Фернандо Алонсо и състезатели от WRC и NASCAR (ВИДЕО)

Състезанията по Формула 1, WRC и NASCAR са напълно различни. Но техните пилоти ги обединява любовта към колите и способността да се справят с тях, макар и не толкова бързи и мощни, колкото когато са "на работа".

Нищо чудно, че Тойота в продължение на много години подгряваше феновете на спортните автомобили с очакването на ново поколение Supra. Откакто моделът от пето поколение се появи през януари тази година, той е получил само положителни отзиви отвсякъде. Този път - от 22-ма професионални състезатели.

Поредно приключение: Пилот от F1 се пусна с болида си из улиците на Маями (ВИДЕО)

Toyota Supra mk5 е лишена от еволюцията на славния двигател Toyota 2JZ, но в замяна е получила шестцилиндров двигател от BMW. Спортното подразделение на Toyota Gazo Racing направи всичко възможно, така че японският спортен автомобил да има своите предимства: перфектна управляемост и усещане за пътя.

Toyota представи новия RAV4 Hybrid 2019 на СНИМКИ и разкри характеристиките му

Избрахме 3 от 22 видеоклипа от канала Toyota Gazoo Racing с емблематични пилоти. Първият от тях е двукратния шампион F1 Фернандо Алонсо, който оцени мощността, динамичното ускорение, спирачките и звука на Supra.

 

Вторият състезател зад волана на Supra е пилотът на NASCAR Кайл Буш. Той премина с машината по обичайната за него писта верига на Charlotte Motor Speedway и възкликна неведнъж, както и се усмихваше зловещо по време на пътуването.

 

 

В последното видео ще видите професионалният пилот от WRC Яри Мати Латвала. Той споделя, че колата има отлична управляемост и стабилност. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ