Най-скъпата суперкола McLaren изгоря по време на тестове (ВИДЕО)

  • 15.06.2019 9:20 /
  • 1356 /
  • 0
Най-скъпата суперкола McLaren изгоря по време на тестове (ВИДЕО)

Премиерата на суперавтомобила McLaren Speedtail, която компанията нарича духовен наследник на легендарния McLaren F1, се проведе през 2018 година. В момента машината преминава последните пътни тестове преди началото на нейното производство. Но изглежда, че нещата не вървят съвсем гладко.

Един автолюбител не само е заснел предсерийния Speedtail на пътя, но и е запечатал колата по време на инцидента. Както съобщава авторът на видеото, McLaren е спрял по време на движение, водачът е изскочил от салона, покрит с дим, и е започнал да използва пожарогасителя в отделението за двигателя.

СНИМКА с Mercedes SLR McLaren пред КАТ събра очите на столичани, не можете да предположите причината

Един от ръководителите на McLaren, Роджър Ормишер, е потвърдил инцидента и дава подробен коментар за ситуацията:

"Прототипът на McLaren Speedtail, който е бил записан на видеото, най-вероятно е имал неизправност в електрозахранването. Колата е спряла на бензиностанция близо до Гилфорд в Съри, Великобритания. Шофьорът, забелязвайки дим, е изместил настрани колата от бензиностанцията и е използвал пожарогасител за всеки случай, за да угаси предполагаемия пожар в двигателното отделение. Специалистите на McLaren вече са възстановили този прототип и сега разследват причината за неизправността. Никой не е пострадал в резултат на инцидента.

Разбиха рядка суперкола McLaren в сериозна катастрофа (СНИМКИ/ВИДЕО)

Суперколата е оборудвана с хибридна установка, в която работят бензинов турбодвигател и електродвигатели. Общата мощност е 1035 к.с. Ускоряването до 300 км / ч, автомобилът ускорява за 12,8 секунди, което е с 2,7 секунди по-бързо от McLaren P1. Общият брой на Speedtail, които ще бъдат произведени,  ще бъде 106 коли, но всички те вече са продадени. Клиентите ще получат хиперколите за $ 2 240 000 в началото на 2020 година. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ