Най-мощната лимузина на "Ягуар": 575 коня изстрелват звяра до 300 км/ч (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 08.08.2018 9:37 /
  • 989 /
  • 0
Най-мощната лимузина на "Ягуар": 575 коня изстрелват звяра до 300 км/ч (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Ягуар“ обяви редица подобрения в своя луксозен спортен седан XJ. Обновяването на модела на година 2018 включва въвеждането на мощния флагмански модел XJR575, оборудван с актуализирани технологии и с добавени най-новите интелигентни функции за безопасност, пише "Телеграф".

Новият XJR575 е най-динамичната версия в гамата и предоставя 575 к.с. и 700 Нм въртящ момент за безпроблемно ускорение и финес. Допълнителната мощност от 25 к.с. е осигурена от 5-литровия двигател V8 с компресор суперчарджър, който ускорява луксозния спортен седан от 0 до 100 км/в за 4,4 сек. и до максимална скорост от 300 км/ч. Наличен със стандартно и дълго междуосие, XJR575 засилва позицията на XJR като най-бързия сериен седан на „Ягуар“.

Специално създадените за него екстериорни детайли включват заден спойлер, странични прагове, предна броня и по-ниски въздухозаборнии с рамка. Вътре XJR575 се отличава със специални релефни прагове на вратите, гравиран надпис 575 и тапицерия, подплатена на ромбове и допълнително брандирана с 575. За модела година 2018 XJ се отличава с редица актуализации на технологиите, които увеличават свързаността с 4 G Wi-Fi възможности и позволяват на пътниците да останат онлайн в движение с общо осем устройства. Допълнително централната конзола сега съдържа по-голям 10-инчов сензорен екран.

Освен че предоставя на клиентите по-ясен образ, по-големият екран функционира като смартфон, като позволява на клиентите да извършват жестове с приближение и разтегляне на пръсти, като използват сателитна навигация и създават персонализирани начални страници с бърз достъп до любимите си функции. Гамата седани на Jaguar дава силни обещания за безопасност и XJ за модел на година 2018 съдържа най-новите технологии за интелигентна безопасност. Засичане на трафик отпред е функция, предназначена да подпомага водачите, когато видимостта отпред е ограничена, например когато потеглят от задънени улици.  

 

КОМЕНТИРАЙ