Надеждните "баварци": Списък на най-популярните автомобили на BMW (СНИМКИ)

  • 17.06.2019 11:00 /
  • 1685 /
  • 0
Надеждните "баварци": Списък на най-популярните автомобили на BMW (СНИМКИ)

Баварският автомобилен производител успя да си заслужи уважението на автомобилистите не само в България, но и по целия свят. Транспортните средства с марката BMW се отличават не само с доста атрактивна външност, но и с отлични технически характеристики. В този материал вие ще се запознаете с петимата красавци, в чиито качества не трябва да има никакво съмнение.  

BMW 3 E46. 

В този модел хармонично е съчетано всичко: качество, надеждност, дизайн, а и цена. Онези, които са решили да си го купят, ще бъдат приятно изненадани от широката гама агрегати. Налице са както бензинови, така и дизелови, с обеми от 1.8 до 3 литра. Специално внимание трябва да се обърне на бензиновите двигатели заради тяхната надеждност. Също така собствениците им не трябва да се безпокоят, че постоянно ще трябва да вкарват колите си за ремонт в сервиза. Практиката показва, че дребните  проблеми започват чак след навъртането на 300 0000 километра. 

Има и минуси: Например от окачването на автомобила може да се очаква повече. 

BMW 116. 

Този модел заслужава уважение само заради това, че лесно се справя дори и с българските пътища. Автомобилът също е идеален за шофиране в града. Все пак той е доста бърз, динамичен и лесно влиза в завоите. Лидерът по продажби е моделът с 1.6-литров двигател с мощност от 116 конски сили. Моделите са оборудвани както с механична, така и с автоматична скоростна кутия.  

Минус на колата е доста големия апетит за бензин. Автомобилът е способен да изхарчи до десет литра на 100 километра. Също така тази кола не може да се зарежда с всичко, което ни попадне, все пак това може да доведе до сериозни проблеми и ще се наложи отделянето на немалко средства за ремонт. 

 

BMW X5. 

Този автомобил трябва да влезе в историята. Колата може да пее серенади, особено на онези, които са способни да оценят управлението ѝ и надеждността ѝ. Това важи обаче, ако се говори за шофирането в града, все пак за офроуд са измислени съвсем друг тип автомобили. В пространството под предния капак е разположен 6-цилиндров двигател с мощност от 231 конски сили. Както показва практиката, първите проблеми в колата възникват чак след 3-та година на употреба. Но ако вие се отнасяте с трепет и уважение към вашата BMW X5, то колата може да ви служи безотказно най-малко 200 000 километра.  

BMW 3 E90. 

Тук внимание трябва да се обърне на великолепната трансмисия и доста здравата система за  задвижване. Първите проблеми с двигателя възникват чак след 3-4-та година на експлоатация, но все пак трябва да се отбележи, че всичко е доста индивидуално. Като се говори за окачването, то първите проблеми с него ще възникнат чак след навъртането на над 100 000 километра, дори ако карате по лунен пейзаж. В случай, че решите да се сдобиете с въпросното транспортно средство, то вие трябва добре да помислите, дали сте готови постоянно да се занимавате с двигателя му, който при неправилно използване постоянно ще прегрява. Най-вероятно обаче, дори и този факт няма да може да помрачи добрите впечатления от този великолепен автомобил. 

BMW M5 E60. 

Този автомобил винаги се познава отдалеч. Неговата необичайна външност може да накара всеки да го иска още от първите секунди щом го зърне. Феновете на този автомобил и днес наброяват милиони. Все пак трябва да се отбележи, че по-здравият вариант е с механичната скоростна кутия, а не с автоматичната. Добрата "механика" няма да ви създава проблеми и вярно ще ви служи дълги години наред. Мнозина обаче твърдят, че окачването е крехко, но практиката показва точно обратното - то може да служи без проблеми дори и след 300 000 километра.  

Безусловно в момента съществуват и доста по-съвременни варианти, но тези автомобили са един вид тъканта на историята на марката. Все пак те запазват силната си актуалност и са силно желани сред автомобилистите вече редица години наред. 

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ