Jaguar I-PACE поставя началото на нова ера в историята на марката (СНИМКИ)

  • 13.08.2018 8:47 /
  • 1441 /
  • 1
Jaguar I-PACE поставя началото на нова ера в историята на марката (СНИМКИ)

На ексклузивно събитие Мото-Пфое представи пред журналисти и партньори първият премиум електрически автомобил в света Jaguar I-PACE. С нулеви емисии въглероден диоксид и без твърди частици новият I-PACE ни приближава по впечатляващ начин към визията на Jaguar за чисто, безопасно и устойчиво бъдеще. Петместният SUV Jaguar I-PACE перфектно съчетава динамиката на спортен автомобил с модерни технологии от бъдещето.

ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ

Свръхмодерната литиево-йонна батерия с капацитет 90 KW позволява пробег до 480 км само с едно зареждане. Батерията се зарежда от 0 до 80% само за 40 минути посредством специалните електрически станции, които осигуряват постоянен ток от 100 KW. Зареждането на батерията на Jaguar I-PACE може да се осъществи и посредством най-обикновен контакт от стената вкъщи чрез стенна зарядна станция с променлив ток от 7 KW за около 10 часа. Така докато вие спите, автомобилът се зарежда.

ДИНАМИКА

Новият Jaguar I-PACE се задвижва от 2 електрически мотора, изцяло разработени от Jaguar. Те са разположени върху предната и задната ос, предоставяйки впечатляваща мощ от 400 к.с. и 696 Нм въртящ момент. С тях Jaguar I-PACE е в състояние да ускори от 0-100 км/ч за впечатляващите 4,8 секунди. Jaguar I-PACE се предлага с AWD задвижване, което осигурява перфектно сцепление върху всякакъв вид настилки. Идеалното сцепление се осигурява и посредством литиево-йонната батерия на автомобила. Тя е разположена максимално ниско в централната част между двете оси. Това местоположение позволява хармонично разпределение на теглото 50:50 и много нисък център на тежестта. Интелигентните технологии в автомобила за оптимизиране на пробега включват система за предварителна климатизация на батерията. При режим „включен за зареждане” Jaguar I-PACE автоматично ще повиши, или намали температурата на батерията, за да постигне максимален пробег преди отпътуване.

ДИЗАЙН

На пътя няма друг подобен автомобил, който изглежда или се шофира като Jaguar I-PACE. Елегантният му, подобен на купе силует, е повлиян от супер автомобила Jaguar C-X75. Плавните и изчистени линии подчертават неговият премум характер, докато агресивната предна решетка внушава дързост и мощ, скрити под капака на автомобила. За да се осигури перфектното съчетание между охлаждане и аеродинамика, ребрата на предната решетка се отварят и затварят при необходимост от охлаждане на автомобила.

В интериора се наблюдава впечатляващо внимание към всеки детайл. Всички точки на допир в купето са индивидуално проектирани за максимален комфорт и наслада за водача и неговите спътници. И въпреки, че изглежда като малък SUV автомобил, Jaguar I-PACE предоставя интериорно пространство, сравнимо с това на големите SUV автомобили. Под задните седалки има свободно място за съхранение на лаптоп, таблет, книга и др. Багажникът впечатлява с пространство от 656 литра. Когато задните седалки в автомобила се сгънат, това пространство се учеличава на 1453 литра. По отношение на технологиите, Jaguar I-PACE се предлага с иновативна Electric Vehicle навигационна система, която оценява топографията на маршрута до дестинацията и данните от предишни пътувания, включително и стила на шофиране, за да изчисли до максимална точност възможен пробег и статус на батерията.

ТЕХНОЛОГИИ ЗА СВЪРЗАН АВТОМОБИЛ

Освен 12.3“ дисплей за водача с висока резолюция, Jaguar I-PACE разполага и с иновативна информационно-развлекателна система Touch Pro Duo с 2 touch screen дисплея на централната конзола с размери съответно 10“ и 5“. Новият Jaguar I-PACE ще се предлага в България с 3 нива на оборудване – S, SE и HSE. Клиентът ще може да избира между 12 цвята и 9 вида джанти. По отношение на интериора клиентите ще избират между 5 вида седалки и 5 различни цветове на интериора. Новият Jaguar I-PACE ще се предлага в България от началото на следващата година, като първите автомобили се очакват през март. Официална ценова листа ще е налична в края на септември и началото на октомври 2018 г.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • barut
    13.08.2018 22:03
    е и ако му закача колесара с лодката или каравана колко ще измине????? само фукни за много пари-а практичност нула