Избираме идеалният автомобил за зомби апокалипсиса (СНИМКИ)

  • 22.08.2018 8:09 /
  • 783 /
  • 1
Избираме идеалният автомобил за зомби апокалипсиса (СНИМКИ)

Брониран автобус за издирването на пациент "нула", хиперкола с 1500 конски сили с картечница за бягство от заразен град, лимузина на постапокалиптичен президент - избираме най-добрият транспорт по време на зомбикалипсиса.  

Човечеството редовно е плашено с нашествие на зомбита. Стига се до там, че учените сериозно размишляват над страниците на Live Science за потенциалните мащаби от заразяването със Z-вируса. Страстите са подгрявани и от кинематографистите. Например, по екраните излезе последната част от "Заразно зло", в което сексапилната Мила Йовович отново се сражаваше с тълпи от зомбита. За онези, които сериозно очакват Съдния ден, представяме на базата на дизайнерски скици на портала Who can fix my car списък с най-добрите автомобили в случай на зомби апокалипсис. 

Paramount Marauder

Фото: © whocanfixmycar.com

 

Веднага предупреждаваме: да се придвижвате из руините на града с взетия от вас на лизинг автомобил не е добра идея. За целта е по-добре да се избере нещо по-мощно. Например, джипът Paramount Marauder, който се произвежда в ЮАР и е много популярен в постоянно горящия от пожара на войната Черен континент. Този всъдеход е способен да превозва товар с тегло от 4.5 тона и десетки въоръжени войници. "Мародерът" ще издържи взрив на мина и стрелба от автоматично оръжие, а системата за нощно виждане ще помогне за лесното откриване на враговете сред градските развалини дори и в пълен мрак. Това е много важно, защото с традиционната термокамера на специалните части, зомбитата няма как да бъдат открити. За разчистването на пътя ще помогнат едрокалибрените картечници и гранатометът. 

Cadillac One

Фото: © whocanfixmycar.com

 

В случай на нападение орда зомбита всичко, което ни е под ръка може да се окаже хубаво. Например, може да се вземе лимузината Cadillac One от президента на САЩ, само и само да не бъдем изядени от живите трупове. Колата на първия в държавата хич не е зле подготвена: "кадито"  е снабдено с бронирана каросерия и бронирани прозорци, а също и със система за автоматично напомпване на гумите. Но все пак малко допълнителен тунинг няма да попречи. Например, картечница на покрива ще предпази от нежелани запознанства, а аксесоарите като шнорхел и "полилей" от фарове срещу мъгла ще помогнат при щурмуването на езерата от отровни химикали. Все пак, и постапокалиптичният свят ще има нужда от лидер, а този Cadillac е точно за него. 

Toyota Hilux

Фото: © whocanfixmycar.com

 

"Гън трък" (пикапа с оръдието) - така в страните от Близкия изток наричат пикапа Toyota Hilux, оборудван за партизанска война. Трябва да се признае, че в борбата за оцеляване този автомобил ще бъде най-демократичния вид транспорт.  Следвайки здравата логика, най-добре е да се избере моделът  Toyota Hilux от 1988 година. Той е много опростен, може да се поправя във всякакви условия с помощта на чук и една-две яки псувни, затова това е един от най-добрите автомобили за света, в който цари хаос. Трябва само Hilux-ът да бъде снабден с картечница Браунинг и да се поставят отзад още един чифт колела. Да, трябва да се погрижим и за стрелеца в каросерията, омотавайки открития товарен отсек с бодлива тел. 

Land Rover Defender

Фото: © whocanfixmycar.com

 

Най-добрият начин да се спасим от жадните за човешка плът зомбита е да избягаме по-далеч от тях. Например, в планините или в непроходимите гори. Джипът Land Rover Defender и в стандартното си изпълнение доста добре се справя с преодоляването на различни препятствия, но там, където човешки крак не е стъпвал, дори и този "минаващ през всичко джип" може да заседне. За да решим проблема, сменяме гумите с вериги, а като застраховка поставяме и мощна лебедка отпред. От ударите в препятствията ще ни защитят металните тръби, заварени по периметъра на каросерията. Не трябва да се забравя и за картечницата на покрива. Зомбита в горите и планините може да няма, но мечки и други агресивни животни се срещат. А може така и вечерята да бъде хваната. 

Oshkosh Wheeled Tanker

Фото: © whocanfixmycar.com

 

След разпада на цивилизацията основният проблем ще стане дефицитът на питейна вода и гориво. Танкерът на колела, произвеждан от корпорацията Oshkosh, ще може да зарадва страдащите колонизатори, доставяйки им вода и гориво. Цистерните на танкера са способни да поберат до 20 000 литра вода или гориво, а със задвижването 6х6 ще може да се мине отвсякъде. Задължително е обаче колата да се обшие с бронирани листове и да се добави лебедка, в случай че някой реши да завладее ценният ѝ ресурс. Важен е и фактът, че цистерната е много лесна з ремонтиране, защото е проектирана с употребата на елементи от серийни автомобили. Затова резервни части за това чудовище ще може да се намерят във всяка автоморга. 

Action Mobil Desert Challenger

Фото: © whocanfixmycar.com

 

Когато домът е разрушен, няма храна и вода, единственото спасение може да е осемколесното чудовище Action Mobil Desert Challenger. Това не е просто камион със задвижване на всичките колела. Това е автономен дом на колела, в който може да се живее месеци наред, придвижвайки се при това по всякакви терени. По-добра лаборатория за борба със загадъчния зомби вирус със сигурност няма да може а намерите. За да сте сигурно, че никой няма да пречи на вашите изследвания, може да е добавят двойка картечници и решетки на прозорците. 

Bugatti Chiron

Фото: © whocanfixmycar.com

 

Зомбитата не се отличават с голяма скорост на реакциите и бързина на движенията, но Bugatti Chiron пък с неговата дива динамика е способен да пробие всяка една тълпа от човекоподобни. Благодарение на двигателя с мощност 1500 конски сили Chiron наистина притежава тягата на дизелов локомотив и може да развива скорост до 420 километра в час. В известен смисъл луксозният живот ще е възможен дори и след световната катастрофа. Защо да не летите по магистралата с Bugatti, а в седалката до вас Мила Йовович по бански да стреля по зомбитата с картечница. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • трабантски
    22.08.2018 11:25
    най-добрата кола за оцеляване е трабанта изпитано лично повече от 40 години най-просто устроена, най-лесно се ремонтира, идеалният автомобил по-добро и да търсим няма!!!!!