Ето коя кола постави рекорд на Нюрбургринг сред електромобилите ВИДЕО

  • 11.09.2021 10:50 /
  • 826 /
  • 0
Ето коя кола постави рекорд на Нюрбургринг сред електромобилите ВИДЕО

Новият рекорд на Tesla Model S Plaid беше разкрит от Елон Мъск в неговия акаунт в Twitter. Там той е публикувал снимка на документа, на който отчетливо е указано времето от 7 минути 30,9 секунди и 7 минути 35,5 секунди.

Тези данни означават, че лифтбекът изпреварва предишния рекордьор Porsche Taycan и печели титлата на най-бързия електрически седан на Нюрбургринг. Немският електромобил измина разстоянието от 20,6 км за 7 минути и 42 секунди.

Разбира се, новите показатели на Tesla не са достатъчни, за да й спечелят името на абсолютен рекордьор и да отнемат титлата на електрическия състезателен автомобил Volkswagen ID.R. Неговото постижение е 6 минути и 5,336 секунди. Към днешна дата ID.R няма серийна версия и има статут на прототип. 

Tesla Model Y бе разбита в краш тест, електромобилът успя да удиви всички ВИДЕО

Новият седан Model S Plaid е оборудван с три електромотора с обща мощност 1020 к.с. Автомобилът се нуждае от само 2 секунди, за да ускори от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост на електрическия седан е 321 км/ч. С едно зареждане на батерията Model S може да измине 627 км. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ