Електрическият кросоувър Tesla Model X P90D завъртя обиколки на опасната и коварна писта в Нюрбургринг, ето как се справи (ВИДЕО)

 • 25.08.2018 11:20 /
 • 2196 /
 • 2
Електрическият кросоувър Tesla Model X P90D завъртя обиколки на опасната и коварна писта в Нюрбургринг, ето как се справи (ВИДЕО)

Популярният канал на Бьорн Ниланд в YouTube, посветен на електрическите автомобили, публикува видео на скоростната проверка на електрическия кросоувър Tesla Model X P90D на пистата Нюрбургринг. И макар тази машина да не е проектирана за високоскоростни трасета, нейното представяне на тази планинска състезателна писта е впечатляващо.

Tesla модел X се явява един от най-бързите кросоувъри в света. Той е оборудван с два двигателя, които са в състояние моментално да предадат целия въртящ момент към колелото. В спецификацията на P90D е електрическият автомобил да ускорява до 100 км / ч за 4 секунди, а с пакета Ludicrous това става с 0,6 секунди по-бързо. Освен това кросоувърът на Илон Мъск е признат за изключително безопасна кола - серия от краш тестове показват, че машината дори не може да бъде преобърната.

Да, Tesla модел X не е Porsche 911, който е създаден за такива трасета, но може да се справи с резките завои на Нюрбургринг. При това трябва да се вземе предвид, че тази писта далеч не е лесна: тя се радва на репутацията на сложен и безмилостен маршрут, преминаващ през планинските гори Айфел.

Между другото, на трасето са били няколко коли Тесла, организирани от местния клуб. /auto.blitz.bg

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Porscho
  25.08.2018 13:42
  Със скоростта на ЗАЗ??? Каква е целта? При тази скорост и тези сенки как да загрее?
 • капутин
  25.08.2018 20:40
  В тесла направо треперят от Москвича на Калашников!