Експертите от CarsWeek посочиха топ 5 на най-безопасните автомобили за 2018 година

  • 03.09.2018 8:08 /
  • 3260 /
  • 0
Експертите от CarsWeek посочиха топ 5 на най-безопасните автомобили за 2018 година

Всичките представени в списъка участници отлично се представят при краш тестовете и притежават различни системи за сигурност. Автомобилът Totyota Camry оглави класацията за най-безопасен автомобил на 2018 година. Списъкът е съставен от експертите на изданието CarsWeek.

В краш тестовете на Националната агенция за безопасност на трафика по магистралите на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration) бизнес седанът е показал отлични резултати. Освен това, според съотношението цена-качество автомобилът дори може да се смята за най-добрият от всички. Още в базовото си ниво на оборудване той притежава куп системи за сигурност. 

На второ място в списъка е Mazda CX-9. Във всичките краш тестове автомобилът си е спечелил за представянето по пет звезди. Сред системите за сигурност на колата има контрол за мъртвата зона, камера за задно виждане, както и адаптивен круз контрол. 

На трето място се нарежда Subaru WRX 2018. В автомобила са достъпни голяма редица от усъвършенствани системи за помощ на шофьора, например, предупреждаване за напускането на лентата на движение и помощ за спазване на лентата на движение.  

На четвърто място се намира южнокорейският автомобил KIA Optima. В модела доста системи за безопасност за включени в базовия му вариант.  

На последно място се нарежда MINI Cooper Countryman, представил се много добре във всичките краш тестове на IIHS. Компактният модел разполага със система против умора на водача и адаптивен круиз контрол.

 

 

КОМЕНТИРАЙ