Експерти назоваха най-безопасните автомобили за 2018 (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 14.12.2018 9:20 /
  • 3972 /
  • 1
Експерти назоваха най-безопасните автомобили за 2018 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Независимата организация EuroNCAP представи рейтинг на най-безопасните автомобилите от всички тествани през тази година. Да се сравнява безопасността на автомобилите от различни класове е некоректно, поради тази причина Euro NCAP присъжда оценката си в категорията "Най-добър в своя клас" въз основа на сумата от точките, получени при различните видове тестове.

Автомобилите се оценяват на базата на четири основни критерия: защита на водача и възрастните пътници, безопасност на децата, безопасност на пешеходците и наличие на системи за безопасност

Най-безопасният в класа на малките семейни автомобили е признат Mercedes-Benz A-класа който получава 96% за защита на шофьора и възрастните пътници, 91% за защита на децата и 92% за безопасността на пешеходците. Устройствата за осигуряване на безопасност на колата са получили 75% по време на тестовете.

Вижте как руса хубавица първа тества най-мощния автомобил в света (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сред големите кросоувъри най-безопасен се е оказал електрическият Hyundai NEXO. Производителят му многократно е заявявал, че тази кола съдържа най-модерните разработки. В резултат на това за защита на възрастните кросоувърът получи 94%, безопасността на децата се оценява на 87%, а пешеходците - на 67%. Устройствата за осигуряване на безопасност - 80%.

Разбиха нов и стар Ford Fiesta в челен сблъсък, вижте нагледно сравнение на безопасността (ВИДЕО)

Автомобил бе признат от EuroNCAP като най-безопасен в два класа едновременно и това е хибридният Lexus ES 300h. Той се явява най-сигурният сред големите семейни автомобили, както и сред хибридните и електрическите автомобили. За защитата на възрастните пътници и шофьора, седанът получи 91%, нивото на защита на децата бе оценено на 87%, а защитата на пешеходците спечели 90%. Устройствата за устройства за безопасност са получили 77%. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • 6еф
    14.12.2018 20:54
    най-безопасната кола е тая ,която кара бавно и внимателно..