Драг битка: Bugatti Chiron Super Sport срещу Tesla Model S Plaid, кой ще победи ВИДЕО

  • 30.09.2023 9:50 /
  • 1518 /
  • 1
Драг битка: Bugatti Chiron Super Sport срещу Tesla Model S Plaid, кой ще победи ВИДЕО

Хиперавтомобилът Bugatti Chiron Super Sport беше изправен срещу Tesla Model S Plaid в драг състезание. Авторите на канала Carwow организираха поредното състезание по права линия, в което взе участие традиционният за подобни състезания електрически автомобил Tesla Model S.

Този път организаторите на състезанието избраха един от най-мощните автомобили с двигател с вътрешно горене на наши дни, хиперавтомобилът Bugatti Chiron Super Sport, да се конкурира с най-мощната модификация на Plaid.

В резултат на това дуелът между автомобилите се сведе до битка между двата вида системи за задвижване.

Електрическата кола Tesla Model S в модификацията Plaid с тегло 2190 килограма разполага с три електрически мотора с мощност 1020 конски сили и 1420 Nm въртящ момент, които се предават чрез задвижване на четирите колела.

Собственик на Tesla излезе на обикновена магистрала и ускори до 328 км/ч ВИДЕО

Редкият дори по стандартите на колекционерите на автомобили, Bugatti Chiron Super Sport е оборудван с 8,0-литров W16 двигател с мощност 1600 конски сили, развиващ 1600 Nm. Това купе тежи внушителните 1945 килограма, но хиперколата струва почти 50 пъти повече от съперника си.

Цената обаче не влияе на резултата от състезанието по права линия, а мощността и теглото. Но дори по-мощният и по-лек Chiron Super Sport трудно се бори с Model S Plaid, който има предимството на незабавното подаване на въртящ момент. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • pleatuek
    30.09.2023 11:28
    Разпродажба! Компактен и мощен преносим нагревател с керамично отопление, свързва се директно към контакт в стената, много икономичен и безшумен, има таймер и дистанционно! Промоционална цена: 79 BGN.::: ---- https://tyny.to/shandy