Доказано: Летиш по лош път, отварят се въздушните възглавници ВИДЕО

  • 07.01.2020 8:10 /
  • 3056 /
  • 0
Доказано: Летиш по лош път, отварят се въздушните възглавници ВИДЕО

За да се изясни, дали дупките и бабуните по пътя могат наистина да задействат въздушните възглавници на колата или да нанесат някаква друга щета, каналът Warped Perception пое със своя Mercedes-Benz E-класа по една от най-разбитите улици в Чикаго. Така бяха проведени серия от тестове. 

В резултат на изпитанията водещият разбра на практика истината: повече газ, по-малко клати. 

Действително, шофирането с висока скорост прави ударите по-слаби, ако бабуните и дупките не са чак толкова големи: колелото просто прелита над дупките, удряйки се леко в противоположния ръб.  

По време на третото изпитание със скорост от 62 км/ч в автомобила се задействат страничните въздушни възглавници. Освен това, извън строя излиза и шарнира на предното ляво колело.  

Апаратурата показва, че възглавниците са се задействали без участието на датчиците за сблъсък. Най-странното при изпитанията е това, че са се задействали възглавниците в дясната част на салона на колата, докато тя е минавала през дупките с левите си колела. 

Изводът от резултатите на теста може да е следният: все пак не трябва да карате с висока скорост по дупки и бабуни - за голям проблем е достатъчна една по-голяма яма. Освен това, гумите може да не издържат натоварването и да се спукат, а автомобилът да се преобърне.  

КОМЕНТИРАЙ