Bugatti Chiron срещу космическа совалка на NASA, ето кой е по-бърз на пистата ВИДЕО

  • 10.06.2023 12:50 /
  • 1032 /
  • 0
Bugatti Chiron срещу космическа совалка на NASA, ето кой е по-бърз на пистата ВИДЕО

Една от най-бързите суперколи на планетата, Bugatti Chiron е сравнена с космическа совалка в ускорение по права линия. Британският водещ Оли Кю е шофирал колата. Видеото е публикувано в YouTube канала на Top Gear.

Състезанието се проведе в комплекса за кацане на Космическия център Кенеди във Флорида. Мястото е използвано за приземяване на космически совалки до юли 2011 г.

Участъкът за приземяване е с дължина 4,8 км. Често се използва за тестване на скоростта на автомобили.

Top Gear са решили да разберат дали Bugatti Chiron Super Sport може да изпревари космическата совалка по права линия. За целта е взета предвид скоростта на кацане на совалката на повърхността.

Bugatti Chiron Super Sport е оборудван с 8,0-литров W16 двигател с четири турбини, произвеждащ 1600 к.с. и 1600 Nm въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,4 секунди, а максималната скорост е 490 км/ч. Максималната скорост е електронно ограничена на 440 км/ч.

Удивително: Вижте как стар 44-год. Aston Martin вдигна 330 км/ч ВИДЕО

Космическата совалка достига скорост от 396 км/ч при кацане на повърхността. Bugatti Chiron Super Sport трябва да надмине именно тази скорост по правата.

Общо са проведени няколко тестови ускорявания. По време на един от опитите суперавтомобилът успява да ускори до 401 км / ч. Това е достатъчно, за да направи Bugatti Chiron Super Sport победител. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ