Bentley срещу Rolls-Royce в необичайна и скъпа драг гонка ВИДЕО

  • 19.06.2022 12:50 /
  • 779 /
  • 0
Bentley срещу Rolls-Royce в необичайна и скъпа драг гонка ВИДЕО

Дори и най-скъпите автомобили понякога могат да бъдат запечатани в импровизирани или повече или по-малко професионални състезания по права линия, но обикновено не става дума за машини на луксозни марки.

За авторите на канала carwow обаче няма авторитети, така че в поредната битка на четвърт миля блогърите събраха два луксозни кабриолета от Великобритания - Bentley Continental GT Speed и Rolls-Royce Dawn. И този дуел в драг състезанията се превърна в един от най-необичайните в историята на канала Carwow.

Тестовата програма на блогърите включва 402 м класически драг рейсинг от място, стартове от движение от 48 и 80 км/ч и финален тест за автомобилите за оценка на спирачна ефективност от скорост 161 км/ч.

Вижте най-бавното драг състезание в света ВИДЕО

Bentley се задвижва от 6,0-литров бензинов двигател W12 с два турбокомпресора, който развива 660 к.с. и 900 Nm въртящ момент. Кабриолетът Continental GT Speed е със задвижване на всички колела и тежи 2436 кг.

Съперникът на Rolls-Royce тежи 2560 кг и има само задвижване на задните колела, 6,6-литров V12 двигател с две турбини, но само 570 к.с. и 830 Nm въртящ момент.

Въпреки че моделът на Rolls-Royce е по-тежък и и с по-малко мощност от своя съперник, което сякаш предопределя двубоя с Bentley, сравнението между двата скъпи автомобила се оказа интересно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ