Автобитка: Ford Mustang срещу Chevrolet Camaro и Dodge Challenger ВИДЕО

  • 25.01.2020 10:20 /
  • 1813 /
  • 0
Автобитка: Ford Mustang срещу Chevrolet Camaro и Dodge Challenger ВИДЕО

Много хора харесват американските масълкари: изглеждат ярки, звучат страхотно и се движат бързо, макар и безпощадно "поглъщайки" гориво и гуми.

В Съединените щати на местния пазар от много години се конкурират три модела: Dodge Challenger, Ford Mustang и Chevrolet Camaro. Журналистите от изданието Edmunds са решили да проведат автобитка между най-бързите им актуални модификации.

В надпреварата участват Mustang в модификацията Shelby GT500, Chevrolet Camaro във версията ZL1 1LE, както и в Dodge Challenger Hellcat Redeye. Последната от тези коли е най-мощната, но и най-тежката. Теглото й е неприлично за стандартите на класа - 2053 килограма, но разполага и с най-мощния двигател - 6,2-литров компресор V8 със 797 к.с.

Chevrolet Camaro ZL1 1LE тежи далеч по-малко от конкурентите си - 1765 килограма, но има и най-слабия двигател - 6.2-литров компресор двигател V8 с мощност 650 к.с.

Shelby Mustang GT500 има компромисни характеристики: тежи 1840 килограма и се задвижва от 5,2-литров компресор двигател V8 с мощност 760 к.с.

Кой ще спечели? Мощният, но тежък Challenger, лекия, но не толкова мощен Camaro, или "средният" - Shelby GT500?

Всички автомобили са оборудвани със системи за контрол на старта, които са конфигурирани приблизително еднакво.

В първото състезание Chevrolet Camaro стартира малко по-рано от останалите, но това не му помага много: Shelby GT500 моментално го настига и благодарение на по-доброто съотношение мощност към маса, се промъква отпред.

Колегите от изданието признават, че колкото и състезания да преминат, резултатът е един и същ - Shelby Mustang GT500 не оставя шанс на конкурентите. Той преминава четвърт миля за 11,3 секунди, с 0,3 секунди по-бързо от Chevrolet Camaro ZL1 1LE. Последен е най-мощният, но и най-тежкият от трите коли - Dodge Challenger Hellcat Redeye с резултат от 11,7 секунди.

Изглежда, че Shelby е безспорният победител в този двубой, но има едно съществено „но“: цената му е и доста сериозна. Журналистите са тествали машина за 94 265 долара, което е повече от Challenger Hellcat Redeye с цена от 89 595 долара. Победителят в този аспект е Camaro: цената му е 75 485 долара. 

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ